No detection of Sound Blaster Live! 24-Bit on my computer...

By MadTrap347
Jun 25, 2005
  1. Computer Specs:
    3200+ AMD Athlon 64-bit
    ECS EliteGroup 755-A2
    Geforce 4 Ti-4200
    512 DDR ram

    ok so i buy a new sound card (Sound Blaster Live! 24-Bit) today and i installed it in a pci slot. I turned on the computer and it doesn't detect it, even if i go in to my control panel > device manager. I then try a different slot and it still doesn't detect it. i then goto my bios and disable onboard audio AC97 but the sound blaster still didn't get detected. I thought my sound card could be broken so I took this sound card and installed it on to my bro's computer which is an AMD Athlon 1.2 ghz Thunder bird and the sound blaster gets detected! What's wrong with my computer? Why can't it be detected? Is it the mother board?? cause if it is, then wouldn't ALL pci slots not work? When i switched the slots for the sound card, i switched it to a slot where it DID work with my network card was inserted before. I doubt my mother board is broken physically but i DO think it has to do with my bios. Help please!
  2. MadTrap347

    MadTrap347 TS Rookie Topic Starter

    i just flashed my mother board, and it still doesn't work.
  3. slickhitler

    slickhitler TS Rookie

    there was a trick i had to pull with my dell demension 3000... have you gotten it to work???
  4. howard_hopkinso

    howard_hopkinso TS Rookie Posts: 24,177   +19

    Hello and welcome to Techspot.

    After nearly two years, I sincerely hope MadTrap347 got it to work. ;)

    Regards Howard :wave: :wave:
Topic Status:
Not open for further replies.

Similar Topics

Add New Comment

You need to be a member to leave a comment. Join thousands of tech enthusiasts and participate.
TechSpot Account You may also...