TechSpot

No sound in Half Life.

By vegasgmc
Sep 19, 2004
  1. I get the audio when the game loads and when Im doing the configuration but sound stops as soon as the game starts. All other games play fine. This is on my back up machine with Windows 2000 Pro and SB Live 5.1, Biostar nForce 2 board.
     
  2. LaYkE

    LaYkE TS Rookie Posts: 16

    Try upgrading your drivers and Direct X especially.
     
  3. tom_pearson

    tom_pearson TS Rookie Posts: 47

    I had the same problem using a soundblaster live 5.1, to solve the problem I went into the windows control panel and told my computer that I had normal stereo speakers (i.e. disabling 5.1 sound) seemed to work fine after that.
     
  4. Uncle Humjaba

    Uncle Humjaba TS Rookie

    does this mean that HL2 doesn't support 5.1 sound?
     
  5. vegasgmc

    vegasgmc TechSpot Chancellor Topic Starter Posts: 1,377

    That post was for Half Life 1.
     
  6. tom_pearson

    tom_pearson TS Rookie Posts: 47

    Oh ok, well I had my problem with half life 2... half life 1 has been working fine with sb live 5.1
     
  7. Troglodyte

    Troglodyte TS Rookie

    I have the same problem with Sound Blaster Live! 5.1
    And Counter-Strike: Source neither has sound :(
    If anyone knows the solution, please, write me an e-mail: troglodyte@vipmail.hu
     
  8. Troglodyte

    Troglodyte TS Rookie

  9. tronstorm

    tronstorm TS Rookie

    For all the people with a sound blaster live!

    To play half-life 2 with four speaker and 5.1 sound in the sound blaster live! soundcards, you need some new drivers... not the ones from creative, i´ve found some third party drivers that rocks!!!! they are full of options and full 5.1 suport. Go to this website and download.

    kxproject,lugosoft,com
     
Topic Status:
Not open for further replies.

Similar Topics

Add New Comment

You need to be a member to leave a comment. Join thousands of tech enthusiasts and participate.
TechSpot Account You may also...