No Sound Problem...

By SokeSleezy
Jul 1, 2007
  1. i recently formatted my main drive and reinstalled windows xp,and now i have no sound... ive updated my drivers and i can play mp3s or things that would have sound with no errors,but i just cant actually hear them,lol....

    i do have this error under "hidden" devices in my device manager,and im guessin this is wats messin wit the sound i just cant seem to fix it:


    here are my everest specs if their needed:

    Operating system
    Windows XP Home Edition Service Pack 2 (build 2600)

    1.60 gigahertz Intel Pentium 4
    8 kilobyte primary memory cache
    256 kilobyte secondary memory cache

    Main circuit board
    Board: Intel Corporation D845BG AAA65251-403
    Bus Clock: 100 megahertz
    BIOS: Intel Corp. PT84510A.86A.0012.P01.0111131009 11/13/2001

    NVIDIA GeForce2 GTS/GeForce2 Pro [Display adapter]
    HSD HW191A [Monitor] (19.1"vis, s/n 703GU3CY01426, January 2007)

    Intel(r) 82801BA/BAM AC'97 Audio Controller
    Unimodem Half-Duplex Audio Device

    Standard floppy disk controller
    Intel(r) 82801BA Ultra ATA Controller
    Primary IDE Channel [Controller]
    Secondary IDE Channel [Controller]

    Other Devices
    HID-compliant consumer control device
    HID-compliant device
    USB Human Interface Device (2x)
    Easy Internet Keyboard
    HID Keyboard Device
    Logitech-compatible Mouse PS/2
    Generic USB Hub
    Unknown Device
    USB Composite Device
    USB Printing Support
    USB Root Hub (2x)

    Bus Adapters
    Intel(r) 82801BA/BAM USB Universal Host Controller - 2442
    Intel(r) 82801BA/BAM USB Universal Host Controller - 2444
  2. almcneil

    almcneil TS Guru Posts: 1,277

    Check Control Panel -> Sounds & Audio Devices, verify that the mute is not selected. Sorry, don't mean to make you appear stupid but this does happen!
  3. SokeSleezy

    SokeSleezy TS Rookie Topic Starter

    checked that,its not muted,lol...
  4. kpo6969

    kpo6969 TS Maniac Posts: 710

    Uninstall the Easy Internet Keyboard from device manager and re-boot and see what happens.
  5. hperry

    hperry TS Rookie

    Realtek AC'97 problems

    i have rebooted my pc and alas no sound. have tried reinstalling my Realtek AC'97 driver but it keeps crashing on me. i tried to download new driver from realtek site but that also made me crash, so have had to disable my driver so no sound.

    have spent last day and a half on this and am going nuts........

    please help
  6. CCT

    CCT TS Evangelist Posts: 2,653   +6

  7. hperry

    hperry TS Rookie

    cheers. have tried that and still crashes after downloading.
  8. CCT

    CCT TS Evangelist Posts: 2,653   +6

    Well, that's strange. That is the download site for drivers for the Intel D845BG that this thread is about.

    Or, do you have a different motherboard and just jumped in here with no info asking for help?

  9. SokeSleezy

    SokeSleezy TS Rookie Topic Starter

    ive tried that,all that happens is the comp finds "new software" wen it restarts itself and then it shows right back up again in the device manager...
  10. SokeSleezy

    SokeSleezy TS Rookie Topic Starter

  11. CCT

    CCT TS Evangelist Posts: 2,653   +6

Topic Status:
Not open for further replies.

Similar Topics

Add New Comment

You need to be a member to leave a comment. Join thousands of tech enthusiasts and participate.
TechSpot Account You may also...