TechSpot

No sound

By superbuu9
May 27, 2009
  1. I just recently reformatted my computer and installed Soundmax, since that was what I had before the reformat, but there is still no sound. Any help would be appreciated.

    Here's some info on my computer.

    Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 1.70GHz
    Manufacturer: Intel Corporation
    Model: D845EBG2 AAA83973-206
    Chip set: Intel i845E Rev. E0
    South Bridge: Intel 82801DB (ICH4)
    LPCIO: SMSC LPC47M10x
     
  2. Tmagic650

    Tmagic650 TS Ambassador Posts: 17,244   +234

    Uninstall the soundmax driver and reboot. What Operating System are you running?
     
  3. superbuu9

    superbuu9 TS Rookie Topic Starter

    Windows XP
     
  4. snowchick7669

    snowchick7669 TS Maniac Posts: 660

    Is it showing a yellow question mark beside the driver in device manager

    Start > Right Click on My Computer > Mange > Device Manager

    List should be expanded if so by the way :)
     
  5. LookinAround

    LookinAround Ex Tech Spotter Posts: 6,491   +183

    A common problem if your computer is HD audio (vs. the old AC97 audio): upgrade to SP3 (if you haven't yet). SP3 can fix certain sound problems

    Actually, recommend you should be SP3 in any case! (are you?)
     
  6. superbuu9

    superbuu9 TS Rookie Topic Starter

    Alright well I uninstalled it and then reinstalled it and it still has no sound. I upgraded to sp3 also and that hasn't helped as well. There is also no yellow question marks when I have sound max installed
     
  7. Tmagic650

    Tmagic650 TS Ambassador Posts: 17,244   +234

Topic Status:
Not open for further replies.

Similar Topics

Add New Comment

You need to be a member to leave a comment. Join thousands of tech enthusiasts and participate.
TechSpot Account You may also...