TechSpot

No Video or Audio Drivers

By anubis55
Aug 31, 2016
Post New Reply
  1. Hey guys,

    My machine is an Dell Workstation Precision T7400, my operating system/specs is the following:

    OS Name Microsoft Windows XP Professional
    Version 5.1.2600 Service Pack 3 Build 2600
    OS Manufacturer Microsoft Corporation
    System Name AMIT-D386F9AD33
    System Manufacturer Dell Inc.
    System Model Precision WorkStation 370
    System Type X86-based PC
    Processor x86 Family 15 Model 4 Stepping 1 GenuineIntel ~2792 Mhz
    BIOS Version/Date Dell Inc. A03, 1/10/2005
    SMBIOS Version 2.3
    Windows Directory C:\WINDOWS
    System Directory C:\WINDOWS\system32
    Boot Device \Device\HarddiskVolume1
    Locale United States
    Hardware Abstraction Layer Version = "5.1.2600.5512 (xpsp.080413-2111)"
    User Name AMIT-D386F9AD33\Amit
    Time Zone Pacific Standard Time
    Total Physical Memory 1,024.00 MB
    Available Physical Memory 788.34 MB
    Total Virtual Memory 2.00 GB
    Available Virtual Memory 1.96 GB
    Page File Space 2.40 GB
    Page File C:\pagefile.sys

    No matter what type of audio/video drivers I download nothing seems to work it just asks me to restart the computer and when I do, it's back to where I started!! For the audio driver, it asks me to install the HDA audio driver first which is what I did!! After that I restarted the computer and tried to install the audio driver for the computer but it still asks for the HDA audio driver that I already installed!!

    This is on a fresh computer of XP, so I don't know what could be wrong!! I've included the dxdiag info if that would help you guys!!

    Thanks for the help!!
     

    Attached Files:

  2. Cycloid Torus

    Cycloid Torus TS Evangelist Posts: 1,654   +308

  3. anubis55

    anubis55 TS Rookie Topic Starter

    Alright I tried looking for the BIOS:

    http://www.dell.com/support/home/us/en/04/Drivers/DriversDetails?driverId=R304939

    When I tried that one it said wrong system model that I'm using Precision WorkStation 370, so I tried getting the 370 BIOS:

    http://www.dell.com/support/home/us/en/04/Drivers/DriversDetails?driverId=R129672

    And it said the following:

    ---------------------------
    Dell System WorkStation 370 BIOS Flash A08
    ---------------------------
    Windows Configuration Error



    An error was encountered trying to configure Windows to

    allow flashing, please reboot and try again. If this error

    re-occurs, please contact technical help.
    ---------------------------

    BTW, the link you gave me didn't work just opened a blank web page!!
     
  4. Cycloid Torus

    Cycloid Torus TS Evangelist Posts: 1,654   +308

    Sounds like a variant motherboard (one for a 370) inside a T7400 case. Is that possible?

    Refine your idea of what you have and work with the excellent support available from Dell as a Precision 370 for drivers. Very good if you can locate a Precision 370 service manual at Dell as well. The one I found for my T3500 is excellent.

    ps Link not blank for me...how odd. Might be subject to 'zone controls' if you are not in US.
     

Similar Topics

Add New Comment

You need to be a member to leave a comment. Join thousands of tech enthusiasts and participate.
TechSpot Account You may also...