OE 6.0 is Hotel California. Can Recieve, but cannot send.

By SteveG
Sep 16, 2005
  1. My problem: I can receive emails, but cannot send. I receive error message "cannot connect to server, port 25 SMTP".
    My setup: 2 PCs, both running Win XP Home, OE 6.0 as mail client, both connected through Linksys router, both utilizing Zone Labs internet security suite, ISP is Earthlink.
    Earthlink blames Linksys. I bypassed router and connected directly through modem. No resolution.
    Linksys blames Zone Labs. I disabled firewall and antivirus software. No resolution.
    I have checked account settings in OE 6.0 numerous times w/o resolution.
    I have serached MS help pages w/o finding answers.
    Does anyone know how to fix this?
  2. IronDuke

    IronDuke TS Rookie Posts: 856

  3. jobeard

    jobeard TS Ambassador Posts: 9,152   +598

    the earthlink outbound server is but
    works also (at least it use to)
    port should be the default #25
    user name is only the emailname of

    on your firewall ALLOW all outbound any port 25
    or configure your email program to be allowed in/out any ip, any port

    post back any err messages you receive after this change
  4. Tedster

    Tedster Techspot old timer..... Posts: 6,000   +15

    try this:

    outgoing server: where the xxx is your server

    in my case I use roadrunner so for me it is
  5. jobeard

    jobeard TS Ambassador Posts: 9,152   +598

    good test which points directly to your email configuration parms.
    The parms for my earthlink account before I changed over to cable hispeed. You be the judge. ;)
Topic Status:
Not open for further replies.

Similar Topics

Add New Comment

You need to be a member to leave a comment. Join thousands of tech enthusiasts and participate.
TechSpot Account You may also...