TechSpot

Please Help - Installed new Gigabyte Motherboard & P4 3.2 CPU nowhard drive problem

By kimp
Jan 17, 2005
  1. Installed new Gigabyte Motherboard & P4 3.2 CPU and now I have a blue screen telling me that I either have a virus or the hard drives are not installed correctly or that the hard drive is corrupted. I have a 80g and 40g hard drive and I do not know where to go from here. They say run chkdsk but from where as I only see a blue screen.
     
  2. Didou

    Didou Bowtie extraordinair! Posts: 4,274

    I take it you reinstalled Windows after installing the new motherboard + CPU. If not, did you at least uninstall the previous IDE drivers ?
     
  3. kimp

    kimp TS Rookie Topic Starter

    No to both questions

    No to both of the above, thought it was as simple as just connecting the hard drives to the new motherboard.
     
  4. Didou

    Didou Bowtie extraordinair! Posts: 4,274

    Connect the hard drive to the old motherboard, backup your important data then connect it to the new one & reinstall Windows.
     
  5. kimp

    kimp TS Rookie Topic Starter

    Can I upgrade windows instead of reinstalling the old motherboard or could I use chkdsk.
     
  6. Didou

    Didou Bowtie extraordinair! Posts: 4,274

    If you're running a Windows version older then the one you will attempt to upgrade, it could work but IMO you should save yourself the trouble & start with a fresh install. The system will run much faster that way.
     
  7. kimp

    kimp TS Rookie Topic Starter

    Thanks I will do that and hope all goes well.
     
Topic Status:
Not open for further replies.

Similar Topics

Add New Comment

You need to be a member to leave a comment. Join thousands of tech enthusiasts and participate.
TechSpot Account You may also...