TechSpot

pls help with fsb/bios

By dylusional17
Jun 17, 2005
  1. Ok i have a shuttle AV49PN motherboard socket 478 with a p4 proccessor which is 2.53 gigs. my proccessor is only running at 1.9 gigs because the fsb isnt set right (according to compgeeks.com's tech support) but i cant find the setting to change it. i dont know whats speed its on either. the processor is 533 mhz and i am positive it is supported by the motherboard. would it work if i clicked "load optimal settings" or best performance settings in cmos. i dont want to overclock anything. just want it to run like it should
     
  2. Vigilante

    Vigilante TechSpot Paladin Posts: 1,666

    Hmm, a quick search pulled up that your CPU speed is set by jumpers JP2 and JP3 on the motherboard itself, not in BIOS.
    You'll have to find the user manual to figure all that out. But it would appear you need to change the jumpers to be faster. Find the manual in PDF on shuttle's web site.
     
  3. dylusional17

    dylusional17 TS Rookie Topic Starter

    Ok. i found in the manual where it tells me how to set it but my only options are an fsb speed of 100 mhz, 133 mhz and 200 mhz. for a processor fsb speed of 533 what should i set it as?
     
  4. Didou

    Didou Bowtie extraordinair! Posts: 4,274

    Set the FSB to 133mhz. 133mhz quand-pumped = 533.
     
  5. dylusional17

    dylusional17 TS Rookie Topic Starter

    ok thanks alot it worked im now running at 2.534 gigs.
     
  6. Vigilante

    Vigilante TechSpot Paladin Posts: 1,666

    Excellent, now you're set for Half Life 2 right?!
     
Topic Status:
Not open for further replies.

Similar Topics

Add New Comment

You need to be a member to leave a comment. Join thousands of tech enthusiasts and participate.
TechSpot Account You may also...