Power problem please help!

By Maugly
Sep 30, 2007
  1. Hello everybody, I'm new here so excuse me if my ussue is not in the right place.
    I have a problem that I've never seen before, I've searched the web but this kind of problem exactly no one talks about.

    I have an AMD Athlon 64 +3000 CPU on a Gigabyte Ga-K8NF-9 Board with 512 ram.
    The problem is that my computer refuses to power on with the power button but if I wait for a few minutes it just powers on itself. The power button is fine because I have no troble to power the machine off with it.

    The wake on lan,ring and alarm were disables in the Bios.
    When the machine is on there are no problems.

    Thanks in advance.
  2. Rik

    Rik Banned Posts: 3,814

    Hi and welcome to TechSpot.

    What make and wattage psu (power supply unit) do you have?
  3. Maugly

    Maugly TS Rookie Topic Starter

    Thank you!

    400W ColorsIT
  4. Rik

    Rik Banned Posts: 3,814

    Go here - and check how much power your pc requires, let me know your result.

    I suspect you may have an over stressed and possibly failing psu.

    If you have a multimeter i can suggest a couple of tests that you can try.
  5. Maugly

    Maugly TS Rookie Topic Starter

    Do you think that 400w for that kind of system is enought?

    Sorry missed the first row. :)
  6. Rik

    Rik Banned Posts: 3,814

    Its a possibility, if you check my system specs you will see that i have a very similar set up and i use a 450watt psu and wouldn't go lower that that.
  7. Tedster

    Tedster Techspot old timer..... Posts: 6,000   +15

  8. Maugly

    Maugly TS Rookie Topic Starter

    Thanks a lot, I'm going to replace that PSU hope it's it.
Topic Status:
Not open for further replies.

Similar Topics

Add New Comment

You need to be a member to leave a comment. Join thousands of tech enthusiasts and participate.
TechSpot Account You may also...