TechSpot

printer problem - system error

By truflip
Dec 8, 2005
  1. well i dont know if this fits here because this is more of a printer problem


    [​IMG]

    I have a HP PSC 1210 All-in-one

    Please help thanks!
     
  2. truflip

    truflip TS Rookie Topic Starter Posts: 390

    anyone? help?
     
  3. IronDuke

    IronDuke TS Rookie Posts: 856

    I assume you must have restarted since getting this message. The first step would be to delete from the printers folder. After a restart it will get re-installed.
     
  4. truflip

    truflip TS Rookie Topic Starter Posts: 390

    nope nothing works.. did everything with the softwares. the printer works as a standalone cuz it copies stuff and prints stuff by itself. so Im guessing i have to reinstall my USB ports. =[
     
  5. IronDuke

    IronDuke TS Rookie Posts: 856

    HP drivers

    You still need drivers. See here.
     
  6. Tedster

    Tedster Techspot old timer..... Posts: 6,000   +15

    you didn't post enough information for anyone to help you!

    do you have the correct drivers? Is everything plugged in?
    What does the manual say?

    Are you out of paper or ink?
    Is there a paper jam?
    Do you have enough memory?
     
  7. RealBlackStuff

    RealBlackStuff TS Rookie Posts: 6,503

    I just got a new laser-printer.
    I hooked it up with a USB cable, and it would NOT work, until I switched ports to the Virtual Printer Port for USB.
    Main thing, it works!
     
  8. truflip

    truflip TS Rookie Topic Starter Posts: 390

    hi ive used those drivers before. Ive installed both the driver printer came with and the one downloadable from HP. I think its a windows problem.

    I dont have the manual anymore. I talked to someone from HP instead and they told me what to do step by step... didnt work. The guy assumed it was a problem with MY computer and all he said was reinstall ur USB ports and ditched.

    no im not out of paper. i got about 5 stacks of 500. uhmm ink? no jus refilled. paper jam? no.. memory? yea.. 1GB
     
  9. patio

    patio TS Maniac Posts: 482

    You still have not provided any more info... :dead:
     
  10. truflip

    truflip TS Rookie Topic Starter Posts: 390

    wut kind info do u want? need? if there is still a paper jam? lol or my system specs? :suspiciou
     
  11. Tedster

    Tedster Techspot old timer..... Posts: 6,000   +15

    type of printer perhaps? system specs?
    come on this is obvious otherwise we are guessing! Typing "help I have a problem" doesn't let anyone know what kind of problem you have. Computer techs have to know what kind of system you have just like mechanics have to know what kind of vehicle you have.
     
  12. truflip

    truflip TS Rookie Topic Starter Posts: 390

    im sorry but.. incase ur a bit blind.. :blackeye:
    i did write wut kinda printer it is on my first post. It is also on the error msg (the picture i posted up there)

    its an HP PSC 1210 All-in-one
    HP = Hewlett-Packard
    PSC = Printer, Scanner, Copier

    System specs:
    please check my public profile.

    Thank you n sorry to trouble you
     
  13. RealBlackStuff

    RealBlackStuff TS Rookie Posts: 6,503

    I found out the hard way today (on a HP-1300 Laserjet), that you can put the USB-cable in 180 degrees wrong! Go figure, took me 20 minutes to spot it!
    Try that (and the virtual USB-port I suggested earlier).
     
  14. truflip

    truflip TS Rookie Topic Starter Posts: 390

    hi i jus tried the virtual usb port thing.. didnt work.. =[
     
  15. topsites

    topsites TS Rookie

    do you have USB-port(s) enabled via your BIOS?
    SOmetimes it's USB 1 and 2, sometimes it's 0 and 1, sometimes there is only ONE, but generally something UniversalSerialBus in BIOS, usually under Advanced or Peripherals or thereabouts...

    Check back, y or n.
    If two USB settings, both ENABLED?

    Check back, y or n.

    Then, printer settings in BIOS:
    ECP, EPP, CPP, what are they?

    Thanks!
     
  16. truflip

    truflip TS Rookie Topic Starter Posts: 390

    Hi, all USB ports are enabled.. have to cuz all my peripherals are USB connected. anyway HP helpd me fix this problem. I jus had to basically add hpzeng01.exe from system32/hp folder into the DEP list... fixed my problem.. thanks to those who put an effort into helping me =]
     
Topic Status:
Not open for further replies.

Similar Topics

Add New Comment

You need to be a member to leave a comment. Join thousands of tech enthusiasts and participate.
TechSpot Account You may also...