TechSpot

Problem! Just built a new comp but nothing comes up on monitor.

By chucho0
Jul 9, 2005
  1. So yesterday my comp parts come in from newegg and I built it. But when I turn it on nothing comes on the monitor and the comp beeps every few seconds!
    Basically I can't even get something on the screen, the monitor goes from being on to standby when i connect it to the comp.
    Specs:
    ASPIRE X-Navigator ATX Mid Tower Computer Case 450W Power Supply
    AMD Athlon 64 3500+ Venice 1GHz FSB Socket 939 Processor Model
    MSI K8N Neo4 Platinum Socket 939 NVIDIA nForce4 Ultra ATX AMD Motherboard
    SAPPHIRE Radeon X850XT PE 256MB GDDR3 PCI Express x16
    OCZ Value 2GB RAM (PC 3200)
    Seagate 160GB Hard Drive
    its Phoenix award bios..but i dunno how to understand the beeps :dead:
     
  2. IronDuke

    IronDuke TS Rookie Posts: 1,267

    How does it beep? This sequence will give us a clue.
     
  3. chucho0

    chucho0 TS Rookie Topic Starter

    thats the problem I can't tell how to set the beeps apart to do the #-#-# thing for phoenix bios
     
  4. IronDuke

    IronDuke TS Rookie Posts: 1,267

    This can only be worked out by someone that can hear the beeps. You have the correct idea of what you're listening for. All I can really suggest is listen some more. Trying to make out the slightly longer gaps that create the grouping.
     
Topic Status:
Not open for further replies.


Add New Comment

TechSpot Members
Login or sign up for free,
it takes about 30 seconds.
You may also...


Get complete access to the TechSpot community. Join thousands of technology enthusiasts that contribute and share knowledge in our forum. Get a private inbox, upload your own photo gallery and more.