TechSpot

Problem with nvidia 5200

By RajeevSharan
Dec 3, 2003
  1. I've this peculiar problem -
    All video playback and even mediaplayer visualization is jerky after installation of nvidia FX 5200 (using latest forceware driver).
    But it is smooth as long as I keep my mouse moving (using microsoft usb intellimouse!!!!

    Also, it does not happen if I use ATI 9000!!

    I've tried drivercleaner after uninstalls and resintalled the card and driver again but it still is a problem.

    I'm hoping that mouse movement and it relation to smooth video will point to the casue.
    Thanks.
     
  2. Rory7

    Rory7 TS Rookie Posts: 119

    i got the same prob with my 5200, i think the drivers they brought out were just poo, so i went by to an older driver version and its all fine now.
     
  3. RajeevSharan

    RajeevSharan TS Rookie Topic Starter

    Rory,
    Can you please tell me what version of driver did you get success with?
    Thanks.
     
  4. Tarkus

    Tarkus TechSpot Ambassador Posts: 621

    RajeevSharan, maybe you should PM Rory7, since he hasn't responded back.
     
  5. werty316

    werty316 TS Rookie Posts: 185

    Yeah I would try older divers. That might fix the problem. As to what version to use is the question as Nvidia has and endless amount of version. Try some pre 50.XX versions
     
  6. RajeevSharan

    RajeevSharan TS Rookie Topic Starter

    Thanks guys for your advice.
    Apart from the new 52.16, I've tried 45.23 also and that too didn't work. I'm looking for other version.
    Thanks again.
     
  7. UncleGemboel

    UncleGemboel TS Rookie Posts: 36

    Well sorry to hear that, but in my bro system that problem never occured, using driver from omega. try it maybe it solve your problem.
     
  8. Tarkus

    Tarkus TechSpot Ambassador Posts: 621

Topic Status:
Not open for further replies.

Similar Topics

Add New Comment

You need to be a member to leave a comment. Join thousands of tech enthusiasts and participate.
TechSpot Account You may also...