Problem's installing XP on a new SATA Hard Drive

By Milky_Joe
Oct 13, 2005
Topic Status:
Not open for further replies.
  1. Hi, i've been trying all day to install Windows XP (home edition) on to my new Seagate 80GB SATA Hard Drive. Im connecting it to a Gigabyte GA-K8NE motherboard with a 3GHZ AMD Sempron. Here's whats been happening....

    1. Start PC and Boot to the Windows XP installtion CD
    2. Press F6 to addtional Drivers
    3. Use a floppy and load Nvidia RAID Utillity and Nvidia Storage Control
    4. Windows setup contiunes BUT then say its can't find Mass Storage device, Press F3 to restart...blah blah blah
    5. And lots of loud swearing follows!!!

    Can some please guide me as the Gigabyte website is actually rubbish!!!
  2. A_DOG73

    A_DOG73 Newcomer, in training Posts: 213

    hi

    Are you actually doing a RAID or do you just want to install Windows Xp on the new SATA HD? If you are just installing XP then don't press F6 and just install XP. It probably can't find a Mass storage Device because you need at least 2 HD's to implement RAID.
  3. SOcRatEs

    SOcRatEs TechSpot Paladin Posts: 1,382

    Hello! Welcome to TechSpot!

    Is this xp home integrated with sp2?
    A_DOG73 is right however you may still need to load the
    "Nvidia Storage Control".
    Other wise you may want to go to the Nvidia chipset website for the latest
    drivers.
    So far I've had to load something (f6) for all my sata, even my
    ide drive converted to pata needed something.

    G'Luck
Topic Status:
Not open for further replies.


Add New Comment

TechSpot Members
Login or sign up for free,
it takes about 30 seconds.
You may also...


Get complete access to the TechSpot community. Join thousands of technology enthusiasts that contribute and share knowledge in our forum. Get a private inbox, upload your own photo gallery and more.