Question about Speakers

By bluedog1
Nov 14, 2008
  1. Hey guys, looking for some talented computer folks
    to help me. And I appreciate it.

    Situation: I have a Compaq Presario PC SR5030NX,
    with Windows Vista Basic, 2006. I have a Creative
    Speaker system that I thoroughly enjoy. What busted
    my balls recently was that I plugged my headphones into
    the front jack of the PC, and now, no matter what I
    do, the Speaker system is no longer working, but the
    headphones continue to work.

    There is no question mark on the Sound Card icon, and
    so the Sound Card is enabled. I checked volume too.

    My question: how do I re-enable my speakers to work,
    so that I don't have to rely on my headphones.

    Thanks, folks.

    - Sam
  2. turbo1

    turbo1 TS Maniac Posts: 353

    where is your creative speakers connected now?

    ie: rear/front audio port.
  3. bluedog1

    bluedog1 TS Rookie Topic Starter

    Rear port, green to green.
  4. turbo1

    turbo1 TS Maniac Posts: 353

    and at the same time your headset is plugged into
    the front audio port?
  5. LookinAround

    LookinAround Ex Tech Spotter Posts: 6,491   +183

    Check the Playback tab in your Sound control panel.
    - Does it list headphones as a separate device?
    - What device is set as your default device (see that it is set for your Speakers)

    Here's simple program to easily switch playback default device in Vista
Topic Status:
Not open for further replies.

Similar Topics

Add New Comment

You need to be a member to leave a comment. Join thousands of tech enthusiasts and participate.
TechSpot Account You may also...