TechSpot

RapportKE64 failed to load

By Dave04
Feb 2, 2014
Post New Reply
  1. Hello

    I've been having issues recently with my pc freezing, it freezes sometimes if I leave it idle for a while and won't come back to life no matter what I do so I have to press the power button to shut it down. But most recently it's started freezing when I boot up it just stays on the background screen with all my icons showing and I can hear the systems doing stuff but it just won't show me what.

    I've scanned my pc with malware anti bytes and that's clean
    I've done a full scan with Kaspersky and that's clean
    I've done a scan with HD Tune Pro n didn't find any bad sectors on my hard drive

    I've tried looking at windows 7 event log and I noticed this message keeps appearing

    The following boot-start or system-start driver(s) failed to load:
    CSVirtualDiskDrv
    discache
    KLIF
    RapportKE64
    spldr
    Wanarpv6

    Could this be the cause of my system crashing/freezing ?

    Attached is my dxdiag information

    Please help
     

    Attached Files:

  2. Tmagic650

    Tmagic650 TS Ambassador Posts: 17,244   +234

  3. LookinAround

    LookinAround Ex Tech Spotter Posts: 6,491   +183

  4. Dave04

    Dave04 TS Rookie Topic Starter

    Booting in safe mode works fine

    Is the error RapportKE64 related to Kaspersky then because when I googled it I saw references to registry errors etc?
     
  5. Tmagic650

    Tmagic650 TS Ambassador Posts: 17,244   +234

    Kaspersky is known for this kind of trouble on some Windows 7 computers. Be sure to remove Kaspersky completely before installing MSE. If you still have problems after doing this you can re-install Kaspersky. This is not a hard thing to do, to possibly fix a computer is it?
     
  6. LookinAround

    LookinAround Ex Tech Spotter Posts: 6,491   +183

    KLIF is part of Kaspersky, RapportKE64 is not.

    KLIF should be running so try Tmagic's suggestion. RapportKE64 is some type of web security software from Trusteer Rapport
    According to BleepingComputer (and I trust their site) RapportKE64 should be running as well. So might be multiple issues. Try Tmagic's suggestion
     

Similar Topics

Add New Comment

You need to be a member to leave a comment. Join thousands of tech enthusiasts and participate.
TechSpot Account You may also...