TechSpot

Recovered video wont play, need advice please

By bigd81
Dec 20, 2009
  1. Hey,
    I have a really annoying problem.

    I recorded a basketball game today with my camera (Aiptek)
    and came home to put the files on my computer.

    To my great surprise it said that the SD card was emtpy!
    I tried it in several different readers and two different computers, same thing.
    I was sure the video was lost and was a bit angry.

    I looked around for a few hours, and found a recovery program called photorecovery.
    I ran it with no expectations, and to my amazment it actually recovered all the old photos that was on the card, as well as all the videos I shot today!

    Now the next problem is that the videos wont play.
    They are HD H264 mov files.
    I've tried running them with KMplayer, VLC, WMP and Quicktime.
    The only one that has some result is KMplayer, it actually sometimes shows a freeze frame here and there, from the game today, the video is there but just wont play.

    Frustrating, I looked around some more.

    Someone said that you could use a HEX editor to check the header of the clips.
    I did just that and here is what i found;
    This is the header of a working file, shot with the same camera and the exakt same settings one week ago; "(Arrowup)ftypqt q"
    Here is the header of the file(s) that wont run; "moov lmvhd"

    Now I found it weird that they do not match.
    I was just wondering if there is anything I can do about it?
    Or any other suggestions to make these clips work?

    Been trying to solve it by myself for hours and could REALLY use some advice from someone who knows more then I do.
     
Topic Status:
Not open for further replies.

Similar Topics

Add New Comment

You need to be a member to leave a comment. Join thousands of tech enthusiasts and participate.
TechSpot Account You may also...