TechSpot

s/pdif output problems

By KA3
Feb 21, 2004
  1. i am currently using my onboard audio (AC 97) optical outputs to play sound on my home stereo. i spent enough on that, i dont need to buy exp computer speakers too... but i'm having some issues with the playback. no matter what software i am using for playback, every once in a while there is a gap in the sound, i checked the device mgr and there are no conflicts with resources so im a little perplexed as to what could be causing this problem... your help on this matter is greatly appreciated.
     
  2. lowman

    lowman TS Rookie Posts: 446

    Where in NY are you KA3, if you don't mind me askin'...and have you checked the connections and verified that all that is good to go? Optical cables never got bent or anything? I know, basic questions, but eliminate the obvious first...)
     
  3. KA3

    KA3 TS Rookie Topic Starter Posts: 37

    the cable is plugged into my computer and reciever securely, and i dont see any kinks in the cable. i dont think the material inside the cable is broken because wouldnt that lead to a total loss of sound? the only thing that i thought could be causing this is the fact that i am using onboard audio; however, the mobo is new (abit ic7 max3) so i hope this isn't the case. do you have any thoughts on this theory? and im from upstate new york, near seneca lake (the largest of the finger lakes) if you are familiar with the region.
     
Topic Status:
Not open for further replies.


Add New Comment

TechSpot Members
Login or sign up for free,
it takes about 30 seconds.
You may also...


Get complete access to the TechSpot community. Join thousands of technology enthusiasts that contribute and share knowledge in our forum. Get a private inbox, upload your own photo gallery and more.