Screen problem

By BossLG
Oct 16, 2008
  1. Hey all,
    Im new to this forum and I got a problem.

    I got a computer with the following specs:
    An onboard graphic card,
    Windows XP Pro installed.
    1 GB RAM.
    There is no use for more information on the computer, I know that the problem is in the graphic/screen category.

    The problem goes like this the monitor works doing POST and the windows boot process that goes on doing the windows logo loading bar screen. But after that the monitor goes black and displays the message “No Signal”, the computer continues to boot but no screen image.
    The same this happens when I start windows in VGA mode or Failsafe mode.

    Has anyone ever had that problem, or a solution to it?

    Thanks in advance.
  2. kimsland

    kimsland Ex-TechSpotter Posts: 14,524


    Go to Safe Mode
    Then click on Start->Run-> Devmgmt.msc
    Locate your Display adaptor
    Expand it +
    Right click on the expanded Video device
    Then uninstall your actual video adaptor device

    Then restart normally
  3. BossLG

    BossLG TS Rookie Topic Starter

    There's just one problem, even in failsafe mode the screen dont work
  4. kimsland

    kimsland Ex-TechSpotter Posts: 14,524

    Ok, try CheckDisk

    If you can't get into Safe Mode you can run CheckDisk on a command line using your bootable Xp CD, and the command: chkdsk volume:/f, and then press ENTER (substituting your volume name to the Drive letter ie C )
    More info here:

    If you don't have your Xp CD, try one of these free CDs

    Ultimate Boot CD

    XP Recovery Console


    Failing that it will require a Repair of Windows still using your Windows CD (your key will also be required)
Topic Status:
Not open for further replies.

Similar Topics

Add New Comment

You need to be a member to leave a comment. Join thousands of tech enthusiasts and participate.
TechSpot Account You may also...