Showing message PLease wait for IDE Scan

By worlddown
Oct 5, 2007
Topic Status:
Not open for further replies.
  1. My comp in startup before windows loads shows:

    1 week ago:
    PLease wait for IDE Scan:
    Device 1: Not Connected
    Device 2: Not Connected
    Device 3: Not Connected
    Device 4: Not Connected

    Now:
    PLease wait for IDE Scan: (loads 4 times more slower)
    Device 1: Dvd-cd UMdb2
    Device 2: Dvram Umdb4
    Device 3: Not Connected
    Device 4: Not Connected


    and it has now a strange noise (not a big noise but just a strange) one person suggested me that maybe is a graphic card defect
    is this true?
  2. pdyckman@comcas

    pdyckman@comcas Newcomer, in training Posts: 718

    Not much information provided here. Hard to imagine what your rig is all about. New installs anywhere? New O.S.? When did this start? If you have the recovery disc (original Windows installation disc) you can run that and hopefully recover some semblance of a working program.
  3. Fragrant Coit

    Fragrant Coit TechSpot Maniac Posts: 579

    So, is it not recognising your Hard Drive?

    Not booting into Windows? Or you just mean it's slow to find Drives?
  4. Tedster

    Tedster Techspot old timer..... Posts: 10,067   +13

    read the NO POST guide in the guides forum, otherwise I will have to consult the oracle.
  5. worlddown

    worlddown Newcomer, in training Topic Starter

    yes it just slow downs in during this loading i just want to know with what driver is this connected with:

    Please wait for ide scan:

    i didnt change any os version or any new hardware

    sorry for the late reply and thnx for your support
Topic Status:
Not open for further replies.


Add New Comment

TechSpot Members
Login or sign up for free,
it takes about 30 seconds.
You may also...


Get complete access to the TechSpot community. Join thousands of technology enthusiasts that contribute and share knowledge in our forum. Get a private inbox, upload your own photo gallery and more.