TechSpot

Sound, but no video.....

By kelsmit3093
Jun 4, 2006
  1. When I try to play back video in mtv overdrive, i hear sound, but see no video. I have had this problem FOREVER and have searched and searched for answers and suggestions, but can never find a solution that works. Any help/suggestions would be GREATLY appreciated! Thanks
     
  2. howard_hopkinso

    howard_hopkinso TS Rookie Posts: 25,948   +19

    It could just be a codec problem.

    Download the free trial of Powerdvd from HERE It will come with the correct codec.

    See if that helps.

    Regards Howard :)
     
  3. kelsmit3093

    kelsmit3093 TS Rookie Topic Starter Posts: 21

    I already use K-Lite Mega Codec pack, doesn't that cover all the codecs pretty much? Or not?
     
  4. howard_hopkinso

    howard_hopkinso TS Rookie Posts: 25,948   +19

    I`ve never used that codec package, so I don`t know if it covers everything.

    Try the Powerdvd free trial and see if it helps.

    Also, make sure you have the latest drivers for your video card and the latest DirectX.

    Regards Howard :)
     
  5. Rage_3K_Moiz

    Rage_3K_Moiz Sith Lord Posts: 7,291   +25

    Yeah that codec package covers pretty much everything. But thing is, have u installed all the codecs in the package? During installation it asks u to select what codecs u would like installed so check it out by installing all the codecs. Also, try downloading and installing and using the latest version of the K-Lite package, if u already aren't.
    Tell us what type of file ur trying to play. U can get to know what codec is being used by using AVICodec. Get it here
    http://avicodec.duby.info/
    After installing, right-click the file and click "AVICodec: Detailed information". In the window that pops up, tell us the name of the video codec (listed in the "V.Codec name" column)
     
  6. kelsmit3093

    kelsmit3093 TS Rookie Topic Starter Posts: 21

    Wow, that simple, and it actually worked. Thanks so much! BUT.. now theres a new problem. When the overdrive window launches, i cant click on any of the buttons/links/menu on the right hand side. The video plays fine, and i'm hearing sound, but i cant click on anything. ???
     
  7. Rage_3K_Moiz

    Rage_3K_Moiz Sith Lord Posts: 7,291   +25

    What buttons/links/menus? What player do use? I'm assuming it's not the Media Player Classic that comes with the K-Lite Codec Package coz that has a different layout. Speaking of which, try installing and using that. Might make a difference.
     
  8. kelsmit3093

    kelsmit3093 TS Rookie Topic Starter Posts: 21

    I meant the links on the overdrive page. But I just changed some of my javascript settings in firefox(in the options), and everything is now working as it should. Thanks so much for all your help and your quick responses, I greatly appreciate it!
     
  9. Rage_3K_Moiz

    Rage_3K_Moiz Sith Lord Posts: 7,291   +25

    Oh, right. I don't watch that so I don't know. No problem anyways.
    BTW, Welcome to TechSpot!
     
Topic Status:
Not open for further replies.


Add New Comment

TechSpot Members
Login or sign up for free,
it takes about 30 seconds.
You may also...


Get complete access to the TechSpot community. Join thousands of technology enthusiasts that contribute and share knowledge in our forum. Get a private inbox, upload your own photo gallery and more.