Sound card problem - MotherBoard : LSI, Model 915GLM-V

By sandeepkumar100
Mar 27, 2009
  1. Sound card problem - MotherBoard : MSI, Model 915GLM-V


    Am getting no sound
    I have MSI Motherboard, Model 915GLM-V.
    See attachment for how it looks in the device manager.

  2. EXCellR8

    EXCellR8 The Conservative Posts: 1,835

  3. sandeepkumar100

    sandeepkumar100 TS Rookie Topic Starter

    Tried it, but still same problem

    Thanks for your reply.

    I downloaded and installed the driver, still no sound.

    I checked the connections on motherboard, checked BIOS settings.
    Also tried with two different headphones to ensure that I am not trying with a faulty headphone.

    Only thing left is that I jumper up the pins 5-6, 9-10 in JAUD1 so that the audio signals go to rear ports and then check in the rear ports.

    I wonder if this is all I can try or there is something else.

  4. EXCellR8

    EXCellR8 The Conservative Posts: 1,835

    Well, the onboard sound should be ENABLED in BIOS, and if that doesn't work then the problem is with the software, OS or driver. Those Realtek units can be a real pain to work with, but there is usually some kind of low-end software included with the motherboard with all of the drivers. Do you recall seeing/using any kind of audio software or mixer when the computer was set up?
Topic Status:
Not open for further replies.

Similar Topics

Add New Comment

You need to be a member to leave a comment. Join thousands of tech enthusiasts and participate.
TechSpot Account You may also...