TechSpot

Sounds sound weird...

By Minime88
Aug 30, 2005
  1. My headphones don't work!

    It is plugged into the right socket at the back of the sound card and it doesn't work. My desktop speakers work though, howcome my headphones don't work??
     
  2. nein

    nein Banned Posts: 109

    It isn't weird at all, but you don't list your hardware information at all or anything for that matter then no one can help you.

    I can only give you an educated guess of your hardware, for an example...

    Latency equates to output sound bandwidth, if your hardware used non-standardize data pathways such as some ASUS implementations of audio in nVIDIA nFORCE series chipset, the additional latency caused loss of bandwidth.

    To compensate the POST data sample windows can be shifted back and additional gain applied, this will translate to too much bass and not enough treble, or the inverse when none being used with same symptoms as yours which is too quiet due to truncation of lower bandwidth spectrum samples from the latency delay. Boosting the gain will give much hissing with little gain in bass.
     
  3. Minime88

    Minime88 TS Rookie Topic Starter Posts: 55

    Can you post all your suggestions in this thread please, http://www.techspot.com/vb/topic32300.html . Sorry for the inconveneience.
     
Topic Status:
Not open for further replies.

Similar Topics

Add New Comment

You need to be a member to leave a comment. Join thousands of tech enthusiasts and participate.
TechSpot Account You may also...