Speed issue

By metzy85
Nov 22, 2008
  1. I have a dell demension 3000 ( i know nothing special) The original specs were a 512mb ram and a 2.8ghz p4 and i have upgraded it to 2gb of ram and a ati radeon X1550 256mb graphics card. I just reformatted from xp home to xp pro and i have noticed a sever slow down in the computer before battlefield 2 maps would load within 2 to 3 mins and ran smooth now they take close to 5 and are jitterey in the game and simple task on the computer are all jittery and slow to what could be causeing this. is it xp pro or something else. I have ran virus scan and several disk defrag waht could be wrong.
  2. luvhuffer

    luvhuffer TechSpot Paladin Posts: 443

    Does that computer come with onboard graphics? And if so did you disable it in the BIOS and or uninstall it in device manager? Was the Pro installed fresh? Have you tried uninstalling then reinstalling the GPU drivers? In the BIOS you'll find a setting that says Init Display First. If you switched from onboard to a graphics card that need to be changed from PCI to AGP or PCI express depending on the systems configuration. The other thing is when the graphics become jerky like that it is often either a GPU unable to handle the applications graphics (like an old card trying to play a new game), or it's a GPU heat issue, but with the heat thing you would probably be getting artifacts (patchy areas that aren't rendering properly) as well.
Topic Status:
Not open for further replies.

Similar Topics

Add New Comment

You need to be a member to leave a comment. Join thousands of tech enthusiasts and participate.
TechSpot Account You may also...