TechSpot

System is restarting wid New Hard Disk

By globalgoldie
Apr 20, 2006
  1. hie there...
    i am facing a very strange problem wid my pc..

    earlier i was using a 40gb samsung harddisk..but due to bad sectors..i got a new hard disk..in between i was using a 10gb harddisk wid win98...i was not facing ne problem at all...
    now, i have my new hard disk...its a samsung 40gb hard disk.,
    and i switched on the pc,bootd from cdrom,and created 3 partitions....(installing xp over here.)
    after creating partitions,(ntfs partions), installantions begins, and when the systems restarts in between for installation process,the win xp screen appears and in a 2-3 minutes,,the system is restarting...the is happening everytime...sometimes it restarts as soon as the xp screen appears,or after 10-15min,after taking the key,and the comp name.....
    and i have tried 3 differents XP cds wid three different keys..but the same problem is there.... i dont know where the problem is..and now..if i install win98 on the same 40gb hard disk,its fine,the problem is not there..but now again i format this hard disk,start a fressh installation of xp ,and it restarts in between..and i have even tried dis wid another 40gb hard disk..same thing happening.. i m using samsung SP0411N..

    PLSSSS HELP ME OUT...i really dont know wats the problem..wid other hard disk,which has 98...i m not facing ne probs at all..
    here is my sys details... i have used Everest..

    Motherboard: CPU Type Intel Pentium IIIE, 850 MHz (8.5 x 100)
    Motherboard Name Unknown
    Motherboard Chipset Intel Whitney i810
    System Memory 256 MB (SDRAM)
    BIOS Type AMI (04/04/01)

    Display:
    Video Adapter Intel(r) 82810 Graphics Controller
    3D Accelerator Intel i752

    BIOS Properties:
    Vendor American Megatrends Inc.
    Version 62710
    Release Date 05/20/99
    Size 512 KB
    Boot Devices Floppy Disk, Hard Disk, CD-ROM, ATAPI ZIP, LS-120
    Capabilities Flash BIOS, Shadow BIOS, Selectable Boot, EDD, BBS
    Supported Standards DMI, APM, ACPI, ESCD, PnP
    Expansion Capabilities


    Motherboard Properties:

    Manufacturer TIGA
    Product 810
    Version

    Processor Properties:
    Manufacturer INTEL
    Version Pentium III
    External Clock 66 MHz
    Current Clock 850 MHz
    Type Central Processor
    Voltage 2.0 V
    Status Enabled
    Upgrade Slot 1
    Socket Designation


    if neone wants more information,then i can put it..

    wats bothering me is like y the hell 98 is working fine wid 10gb..while im facing such prob wid 40gb..and that too wid xp... and i have used 40gb wd xp earlier on as well...


    thanks
     
  2. Tedster

    Tedster Techspot old timer..... Posts: 6,000   +15

    sounds like a driver and/or update issue.
     
  3. globalgoldie

    globalgoldie TS Rookie Topic Starter

    which driver update are u talking bout... it works fine wid a win98 (10gb)..

    and earlier it was fine wid 40gb(xp)...the problem is only coming now..its a new hard disk..i have tried other 40gb hard disks as well..
     
  4. Nodsu

    Nodsu TS Rookie Posts: 5,837   +6

    The fact that Win98 works, doesn't mean much - 98 is a simplistic OS that requires much less from your hardware.

    Test your RAM. Please.

    A BIOS update may fix any issues with the IDE controller.. Replace the IDE cable.. Try the secondary IDE controller..
     
Topic Status:
Not open for further replies.

Similar Topics

Add New Comment

You need to be a member to leave a comment. Join thousands of tech enthusiasts and participate.
TechSpot Account You may also...