System menus and GUI elements stop working after some time

By Blade2001
Feb 14, 2005
  1. After about 24 hours of normal usage (web browsing, viewing/editing images etc) my PC can't display system menus anymore. It doesn't report errors, simply doesn't do it. After a while, I even can't open explorer windows anymore too.
    I have 512 Megs (Windows2000), and still about 300M free, so it's not a simple "out of memory" situation.

    I can't even imagine the reason for this behaviour and my previous PCs and the ones I use at work never had a similar problem, despite I install almost the same apps.

    Someone talks about memory leaks, but I don't know how to know which app is doing this.

    Please give me some advice, thanks...
  2. RealBlackStuff

    RealBlackStuff TS Rookie Posts: 6,503

    There is a free utility out there, MaxMem from
    This checks your memory at regular intervals to keep it fresh. You can also manually 'nudge' it to free up more memory.
    I run W2K with this util, and it is rock-steady.
  3. DragonMaster

    DragonMaster TS Rookie Posts: 327

    Have you done:
    - Windows Update?
    - Registry Scan? (Latest free jv16 PowerTools available at + M$ RegClean)
    - Spyware check?
    - Virus check?

    You could tweak your PC with CacheMan also.
  4. Spike

    Spike TS Evangelist Posts: 2,168

    Is that Util any better in your experience than FreeRAM XP, RBS?

    If so I may give it a shot.
Topic Status:
Not open for further replies.

Similar Topics

Add New Comment

You need to be a member to leave a comment. Join thousands of tech enthusiasts and participate.
TechSpot Account You may also...