TechSpot

System tools Defragment don't run

By fulfergirl@ev1.
Oct 8, 2005
  1. I have windows 98 used browser Explore 6 when I try to defragment my C drive it will not go pass 10% It been months since i been able to run it and need it. My computer is slow and freeze Thank you for any advice BJ
     
  2. Spike

    Spike TS Evangelist Posts: 2,168

    It's possible that the problem lies with the disk being accessed while the defragmenter is running (always was a problem on 98.)

    hit ctrl+alt+delete and end as many processes as you can without rendering the computer in need of rebooting to use it, and then try defragging.

    If in doubt, list the running processes here and either someone else or myself will try and tell you what you can end and what you shouldn't.
     
  3. fulfergirl@ev1.

    fulfergirl@ev1. TS Rookie Topic Starter

    I have 1 Explorer 2 msnmsgr 3 Avgemc 4 Rnapp 5 imapp 6 msnappu
    7 weather 8 Aim 9 Avgcc 10 ymsar-tray 11 view mrg 12 loadqm 13 Stimon 14 systray 15 prositefinder Thank you for your help BJ
     
  4. Spike

    Spike TS Evangelist Posts: 2,168

    ok. That's simple then.

    End ALL processes except for explorer and systray

    defrag, and reboot when complete.
     
  5. fulfergirl@ev1.

    fulfergirl@ev1. TS Rookie Topic Starter

    Thank you every so much It work and my computer works much better Thanks you BJ
     
  6. patio

    patio TS Maniac Posts: 482

    Grab Diskkeeper Lite for that machine. You can get it Here...

    patio. :cool:
     
Topic Status:
Not open for further replies.

Similar Topics

Add New Comment

You need to be a member to leave a comment. Join thousands of tech enthusiasts and participate.
TechSpot Account You may also...