TechSpot

Task Manager problem

By elko
Feb 23, 2007
  1. I have followed the steps here is the log
     
  2. howard_hopkinso

    howard_hopkinso TS Rookie Posts: 24,177   +19

    Hello and welcome to Techspot.

    Your system is infected with at least one worm.

    Very Important: Before deciding whether you should clean or reformat your system, go and read this thread HERE and decide what it is you want to do.

    If after reading the above, you wish to clean your system, do the following.

    Go and read the Viruses/Spyware/Malware, preliminary removal instructions. Follow all the instructions exactly.

    Post fresh HJT and AVG Antispyware logs as attachments into this thread, only after doing the above.

    Regards Howard :wave: :wave:

    This thread is for the use of elko only. Please don`t post your own virus/spyware problems in this thread. Instead, open a new thread in our security and the web forum.
     
  3. elko

    elko TS Rookie Topic Starter

    This is what i got from the following..

    The SDD was clean nothing found
    The AD aware Had 3 tracking cookies

    Soon i will post the hj log

    here is the hj log
     
  4. howard_hopkinso

    howard_hopkinso TS Rookie Posts: 24,177   +19

    You might want to copy and paste these instructions into a notepad file. Then you can have the file open in safe mode, so you can follow the instructions easier.

    Boot into safe mode, under your normal user name(NOT THE ADMINISTRATOR ACCOUNT). See how HERE.

    In Windows Explorer, turn on "Show all files and folders, including hidden and system". See how HERE.


    Open your task manager, by holding down the ctrl and alt keys and pressing the delete key.

    Click on the processes tab and end process for(if there).

    WINHOST.EXE
    ALCMTR.EXE

    Close task manager.

    Run HJT with no other programmes open(except notepad). Click the scan button. Have HJT fix the following, by placing a tick in the little box next to(if there).

    R1 - HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings,ProxyServer = 62.252.32.12:8080<Fix this if you didn`t set this proxy yourself or don`t know what it is.

    O4 - HKLM\..\Run: [Alcmtr] ALCMTR.EXE

    O4 - HKLM\..\Run: [Windows NetConfig] WINHOST.EXE

    O4 - HKCU\..\RunOnce: [Windows NetConfig] WINHOST.EXE

    Click on the fix checked button.

    Close HJT.

    Locate and delete the following bold files and/or directories(if there).

    C:\WINDOWS\system32\WINHOST.EXE
    C:\windows\ALCMTR.EXE

    Reboot into normal mode and rehide your protected OS files.

    Post a fresh HJT log.

    Regards Howard :)

    This thread is for the use of elko only. Please don`t post your own virus/spyware problems in this thread. Instead, open a new thread in our security and the web forum.
     
  5. elko

    elko TS Rookie Topic Starter

    Here it is the log
     
  6. howard_hopkinso

    howard_hopkinso TS Rookie Posts: 24,177   +19

    Your HJT log is now clean.

    Turn off system restore.(XP/ME only) See how HERE.

    Now, turn system restore back on. This will have deleted all your old restore points and any nasties that are in them. It will also have created a new, clean restore point.

    If you have any further virus/spyware problems, please post in this thread.

    Regards Howard :)

    This thread is for the use of elko only. Please don`t post your own virus/spyware problems in this thread. Instead, open a new thread in our security and the web forum.
     
  7. elko

    elko TS Rookie Topic Starter

    Thank you very much very detailed explanations but now i have this problem.

    Hi i have perviously installed Xp and vista on my hard drives. And On C: is Xp and on D: is vista
    when i launch or restart my computer when it loads it says NTLDR missing and it says press control alt and delete to restart.

    The only way i can make it to work properly is to keep taping f8 to bring me the boot screen up and select the hard drive inorder to load it..

    Any one know this problem?
     
  8. howard_hopkinso

    howard_hopkinso TS Rookie Posts: 24,177   +19

    I suggest you start a new thread for your NTLDR missing problem in our Windows OS forum. You might also want to take a look at this thread HERE.

    Regards Howard :)

    This thread is for the use of elko only. Please don`t post your own virus/spyware problems in this thread. Instead, open a new thread in our security and the web forum.
     
Topic Status:
Not open for further replies.

Similar Topics

Add New Comment

You need to be a member to leave a comment. Join thousands of tech enthusiasts and participate.
TechSpot Account You may also...