TechSpot

Taskbar disappears on Windows 98SE

By RealBlackStuff
Mar 17, 2005
Topic Status:
Not open for further replies.
  1. My daughter's PC has developed a curious problem.
    Upon Startup, there is an extremely quick flash of a message saying "Runtime Error ....". It flashes by so fast that I can't read the rest.
    Then all the normal startup-procedures happen, screen comes on with all the icons, taskbar comes up, then a few seconds later a rather big square (only the outline) flashes up on the screen, disappears again and takes the taskbar with it.
    From that moment on, only ctrl/alt/del works to select the Shut Down button.
    1 out of 5 times the taskbar stays on and the rest works fine.

    PC data: W98SE, Firefox 1.0, AVG7 up-to-date, Cyberpatrol, no firewall.
    The PC is on my homenetwork via Cat5-router-internet.
    PIII-550, 256MB, Asus P2B-S, 40GB HD, Chaintech MX440 64MB AGPx8, MS Intellimouse Explorer.

    There are no viruses, trojans etc. on board.
    Ideas anyone?
  2. Triton

    Triton Newcomer, in training Posts: 112

    Is the bootlog showing anything odd?
    Windows 98SE can produce a faultlog. It you have TweakUI installed go to "Paranoia" tab and check "Log application errors to FAULTLOG.TXT".
  3. Darth_Terra1

    Darth_Terra1 Newcomer, in training Posts: 234

    Does it do the same thing when booting into safe mode ?
  4. RealBlackStuff

    RealBlackStuff Newcomer, in training Topic Starter Posts: 8,165

    Thank you, I will try both suggestions and let you know.
Topic Status:
Not open for further replies.


Add New Comment

TechSpot Members
Login or sign up for free,
it takes about 30 seconds.
You may also...


Get complete access to the TechSpot community. Join thousands of technology enthusiasts that contribute and share knowledge in our forum. Get a private inbox, upload your own photo gallery and more.