TechSpot

Updated BIOS now machine cannot locate operating system

By jackwagon
Feb 6, 2011
Post New Reply
  1. I have a Gigabyte GA-P55-USB3 motherboard. I updated the BIOS version from F2 to F9 using the Gigabyte @BIOS utility. Now when I to try to boot my machine it states that the operating system is missing.

    Not sure what to do now. Any help will be very much appreciated.
     
  2. gwailo247

    gwailo247 TechSpot Chancellor Posts: 2,011   +18

    You might want to check your drive settings in BIOS to make sure that your boot drive is recognized and first in boot order.
     
  3. jackwagon

    jackwagon TS Rookie Topic Starter

    Tried that

    I tried that and I could not get it to work. I have 2 1TB drives in RAID 0 config. I will keep trying different things.

    Thanks to anybody that can offer suggestions.
     
  4. mailpup

    mailpup TS Special Forces Posts: 6,979   +362

    Check to see if the BIOS reverted to default settings after the BIOS flash. Check if RAID mode is still enabled (instead of AHCI or IDE) and the RAID array is still configured.
     
  5. gwailo247

    gwailo247 TechSpot Chancellor Posts: 2,011   +18

    The RAID bit was a pretty important piece of info.
     
  6. jackwagon

    jackwagon TS Rookie Topic Starter

    RAID array is no longer configured

    It shows one of my disks still a member disk but no the other one. I tried to create a volume and it told me there is not enough space.???

    Would I be better off just replacing the motherboard? (not worried about the $100-$120)
     
  7. gwailo247

    gwailo247 TechSpot Chancellor Posts: 2,011   +18

    Do you care what's on the RAID?
     
  8. jackwagon

    jackwagon TS Rookie Topic Starter

    Yes absolutely

    Yes, without a doubt.
     

Similar Topics

Add New Comment

You need to be a member to leave a comment. Join thousands of tech enthusiasts and participate.
TechSpot Account You may also...