TechSpot

Usb hub doesnt wanna work on my computer

By JACOBKELL
Sep 1, 2007
  1. I bought some china no name usb hub,and when i plugged into my computer i getting message "cannot be recognized".So i plugged it into other computer and there is working,but there when i put usb stick it then usb stick doesnt work(which works when is plugged directly).So i took hub to shop where i bought it and test it on their computer and it work perfectly,even with usb stick.
    Seller said i should bring my computer to repairing but i think that is stupid suggestion beacuse all my other usb devices works perfectly,so why should i took entire my computer for one component?I can bet other usb hub would work perfectly,but bald seller said i should take that one beacuse it's cheapest.
    So any idea why that error "cannot be recognized"apper only at my main computer?
     
  2. rickk1

    rickk1 Banned Posts: 89

    I've seen this before. Check your bios. I'm betting that the usb is turned off. It happens.
     
  3. JACOBKELL

    JACOBKELL TS Rookie Topic Starter

    I dont think so,beacuse i tried in every port,and all other usb devices works fine.I have usb mouse,cammera,printer,scanner,microphone,etc....
     
  4. howard_hopkinso

    howard_hopkinso TS Rookie Posts: 25,948   +19

    Hello and welcome to Techspot.

    This probably isn`t it, but it`s worth checking.

    Click start/run and type services.msc into the run box and press the enter key.

    When the window appears, maximise it.

    Look for the Plug and Play service and make sure it`s started and set to Automatic.

    Click apply/ok and close the services Window.

    Regards Howard :wave: :wave:
     
  5. JACOBKELL

    JACOBKELL TS Rookie Topic Starter

    Yep it's isnt beacuse otherwise other usb devices wont work.

    Edited by Moderator: Removed quote. There`s no need to quote the post directly above your own, unless you`re only replying to a specific section, in which case you would only quote that section. ;)
     
  6. howard_hopkinso

    howard_hopkinso TS Rookie Posts: 25,948   +19

    Ok, give this a try and see if it helps.

    Taken from HERE post #163093

    Regards Howard :)
     
  7. rickk1

    rickk1 Banned Posts: 89

    Perhaps your system needs a bios update. I know that if you have a Dell that you can get bios updates for your particular system.

    what operating system are you running on this computer? Do the other computers have the same operating system?
     
  8. JACOBKELL

    JACOBKELL TS Rookie Topic Starter

    Ok i will try to turn off computer totaly for 20 minutes it could be power supply issue but somehow i doubt beacuse hub have power when it's turned on.
    I tried hub on 2 other computers which have almost same configuration,windows xp sp2.(there working but doesnt recognize usb stick)Also computer in shop where i bought it have also windowsxp2
     
  9. howard_hopkinso

    howard_hopkinso TS Rookie Posts: 25,948   +19

    I must admit, if that doesn`t work, I`m at a loss as to what to suggest next.

    Regards Howard :)
     
  10. JACOBKELL

    JACOBKELL TS Rookie Topic Starter

    Well i had 2 usb ports on front and they stop to work completly,(after all that is reason why i bought hub)so maybe that is connection.Before those two ports also didnt work properly,for example when i puted printer on those two ports i got same cannot be recognized error,but it work on backside ports.Perhaps error of those two ports is connected with usb hub error.
     
  11. howard_hopkinso

    howard_hopkinso TS Rookie Posts: 25,948   +19

    Might be a good idea to disconnect the front usb ports altogether. Just pull the connector off of the mobo.

    Regards Howard :)
     
     
  12. JACOBKELL

    JACOBKELL TS Rookie Topic Starter

    I turned off computer completely for more then 20 minutes,turned off front usb,and still nothing.I am cursed.Maybe windows reinstallation will help,but that will cost me much much more then those 10$ which i paid for hub
     
  13. howard_hopkinso

    howard_hopkinso TS Rookie Posts: 25,948   +19

    I see your point and don`t blame you for not wanting to format.

    I suggest taking the usb hub back and getting a different one.

    Regards Howard :)
     
  14. JACOBKELL

    JACOBKELL TS Rookie Topic Starter

    Well i would try but somehow i doubt :(
     
  15. jobeard

    jobeard TS Ambassador Posts: 13,517   +336

    Front side ports are typically usb/1.1 for camera attachments while the
    backside ports are usb/2.0 (if supported on your system).

    use the Device Mgr->Usb Controllers
    expand the [+] to see all devices
    ONLY the USB 2.0 Enhanced Host Controller is the highspeed 2.0 version.
    (the sad part is, you really cant tell where that/those ports are physically on the system!)
     
  16. rickk1

    rickk1 Banned Posts: 89

    I'll say it again...your system needs a bios update. If that fails as well, then I suggest that you totally repartition, format, and reinstall windows.
     
Topic Status:
Not open for further replies.


Add New Comment

TechSpot Members
Login or sign up for free,
it takes about 30 seconds.
You may also...


Get complete access to the TechSpot community. Join thousands of technology enthusiasts that contribute and share knowledge in our forum. Get a private inbox, upload your own photo gallery and more.