USB Modem Power issues

By Ben_tomlinson88
Aug 20, 2005
Topic Status:
Not open for further replies.
  1. Hi,
    Ive recently ordered broadband as it has only just got to my area, ive got a Sagem USB modem and ive set up all filters etc etc.

    However when i came to install the modem onto the PC, the lights flash on the modem and the computer shows the 'add new hardware' icon in the bottom right corner, for around 5 seconds then the hardware disconnect noise sounds and the lights turn off on the Modem,

    Do you think that its a power issue with the USB ports, if so how could i fix it?

    ive installed the modem on my laptop to make sure that it works properly and the modem works perfectly fine, so it must be something to do with the USB ports, My printer is a USB printer and it works fine with the USb ports.

    Any ideas welcome,
    Thanks in advance
    Ben
  2. jobeard

    jobeard TS Ambassador Posts: 13,354   +302

    some usb devices require too much power from the chanel. Just get an
    independent power source from Radio Shack. The manual w/modem will
    document the voltage and current requirements.

    see http://www.techspot.com/vb/topic31601.html
Topic Status:
Not open for further replies.


Add New Comment

TechSpot Members
Login or sign up for free,
it takes about 30 seconds.
You may also...


Get complete access to the TechSpot community. Join thousands of technology enthusiasts that contribute and share knowledge in our forum. Get a private inbox, upload your own photo gallery and more.