Various programs not working

By StanKross
Jul 13, 2006
  1. Ok I really need help with this,

    I have at least 3 programs that aren't working properly, I don't know if it is a software or
    hardware problem, two of the programs are 3d apps ( poser and carrara ) and the other
    is macromedia fireworks, this problem happens when opening a file I previously saved.

    In Poser I'll get a few vertices shooting out from the geometry, In carrera I get a generic
    I/O error and the file doesn't load, In fireworks I get an " unsupported format " error loading a native .PNG file,

    as for hardware I recently upgraded my computer about two weeks before this
    started happening I'll list those changes shortly, as for software, at first I thought virus,
    but I've run 3 different virus programs ( AVG, Norton, Panda ) and my system is clean,
    I haven't made any big software changes lately, so I'm leaning towards hardware
    being the culprit though I'm really not sure,

    For software I have windows XP MCE all current updates, All my drivers are updated

    on the hardware end I upgraded from a ECS L7VM3 motherboard with a athlonXP
    1800+ processor 1.5 Gig DDR kingston ram and a 350w PSU to a ASUS P5VDC-MX with a pentium D 805 processor 2 gig DDR2 kingston ram and a 460w PSU.

    I also have a AGP Nvidia GeForce FX 5500 GPU, a soundblaster audigy 2 Soundcard, and a
    tv tunner card, installed

    I have a few things I've been told it might be, but researching them just confused me more

    I.e. "Running a x32 bit OS on a x64 bit system", though my research thus far has led me to believe that 32 bit programs should run fine on a 64 bit system.

    "A conflict between the motherboard and my graphics card", This doesn't make sense to me my board supports my graphics card, and I watch my tv on my computer and haven't had any problems there. I've also encoded a few videos and again no problem,

    "faulty ram" I'm going to check the ram tonight, I don't know enough about ram to Know
    wether or not it could cause this type of error. though I have resently up'd the default
    windows ram limit from 1.5 gig to 3 in the boot .ini

    "Buggy hard drive" again I have no Idea how to check this one.

    So there we go, I really need to get this fixed asap as my computer is my main source of
    income, Any help would be immensely appreciated,

    Thanx, Stan.
  2. fastco

    fastco TS Booster Posts: 1,122

    Have you tried uninstalling and reinstalling the programs? Do that first before checking all the hardware.
Topic Status:
Not open for further replies.

Similar Topics

Add New Comment

You need to be a member to leave a comment. Join thousands of tech enthusiasts and participate.
TechSpot Account You may also...