Video Card issue

By Tristum
Oct 27, 2007
  1. Hi guys,

    I purchased a GeForce 7600 PCIe for my system. I loaded the card in the system and everything seemed to be ok. My computer froze while on it, it froze while it was just sitting there. So I made sure I had the latest drivers and everything and the card is still doing this. What could be the issue that I am missing? The card has SLI technology, does a motherboard have to be ready for that in a video card or does it matter? Very lost with this, as the card functions fine and then it just locks. Also, I have windows Vista, and alot of people keep telling me that is the issue. But I have Windows Vista on another PC that just got a video card upgrade to PCIe and it has no problems at all.

    Thanks for your help.
  2. Rage_3K_Moiz

    Rage_3K_Moiz Sith Lord Posts: 5,431   +28

    It sounds like a PSU (Power Supply Unit) problem to me. What're the specs on yours? Find the sticker on your PSU and either post a screenshot, or post the info off of it. This is how a typical PSU sticker looks.
  3. Tristum

    Tristum TS Rookie Topic Starter


    input 100-127V 6A, 200-240V 3A 50/60Hz
    output 250W MAX
  4. Rage_3K_Moiz

    Rage_3K_Moiz Sith Lord Posts: 5,431   +28

    That's a weak PSU. The 7600GT (it is a GT I assume?) needs a 350W PSU with 18A on the +12V rail. This one will do nicely.
  5. bluewaterbadboy

    bluewaterbadboy TS Rookie

    check memory. vista uses alot.
    good luck
Topic Status:
Not open for further replies.

Similar Topics

Add New Comment

You need to be a member to leave a comment. Join thousands of tech enthusiasts and participate.
TechSpot Account You may also...