TechSpot

Video Driver Problem?

By Airdog1990
Feb 9, 2007
  1. First off I'd like to say I'm glad I found this site on google lol

    Here's what happened... I was told that I needed to update my drivers, so I downloaded the newest version, and installed it, restarted my computer... it seemed fine, but I tried testing Direct3D. 7 worked fine, but 8 and 9 the box with the X on it is all corrupted... the graphics also look corrupted on newer games

    here is the info for my Display Device

    ---------------
    Display Devices
    ---------------
    Card name: NVIDIA GeForce4 MX Integrated GPU
    Manufacturer: NVIDIA
    Chip type: GeForce4 MX Integrated GPU
    DAC type: Integrated RAMDAC
    Device Key: Enum\PCI\VEN_10DE&DEV_01F0&SUBSYS_904D1509&REV_A3
    Display Memory: 64.0 MB
    Current Mode: 1024 x 768 (32 bit) (60Hz)
    Monitor: Plug and Play Monitor
    Monitor Max Res: 1600,1200
    Driver Name: nv4_disp.dll
    Driver Version: 6.14.0010.9371 (English)
    DDI Version: 9 (or higher)
    Driver Attributes: Final Retail
    Driver Date/Size: 10/22/2006 12:22:00, 4527488 bytes
    WHQL Logo'd: Yes
    WHQL Date Stamp: n/a
    VDD: n/a
    Mini VDD: nv4_mini.sys
    Mini VDD Date: 10/22/2006 12:22:00, 3994624 bytes
    Device Identifier: {D7B71E3E-42B0-11CF-2252-47B002C2CB35}
    Vendor ID: 0x10DE
    Device ID: 0x01F0
    SubSys ID: 0x904D1509
    Revision ID: 0x00A3
    Revision ID: 0x00A3
    Video Accel: ModeMPEG2_A ModeMPEG2_B ModeMPEG2_C ModeMPEG2_D
    Deinterlace Caps: {212DC723-3235-44A4-BD29-E1652BBCC71C}: Format(In/Out)=(YUY2,0x3231564e) Frames(Prev/Fwd/Back)=(0,0,1) Caps=VideoProcess_YUV2RGB VideoProcess_StretchX VideoProcess_StretchY DeinterlaceTech_MedianFiltering
    {335AA36E-7884-43A4-9C91-7F87FAF3E37E}: Format(In/Out)=(YUY2,0x3231564e) Frames(Prev/Fwd/Back)=(0,0,0) Caps=VideoProcess_YUV2RGB VideoProcess_StretchX VideoProcess_StretchY DeinterlaceTech_BOBVerticalStretch
    {212DC723-3235-44A4-BD29-E1652BBCC71C}: Format(In/Out)=(NV12,0x3231564e) Frames(Prev/Fwd/Back)=(0,0,1) Caps=VideoProcess_YUV2RGB VideoProcess_StretchX VideoProcess_StretchY DeinterlaceTech_MedianFiltering
    {335AA36E-7884-43A4-9C91-7F87FAF3E37E}: Format(In/Out)=(NV12,0x3231564e) Frames(Prev/Fwd/Back)=(0,0,0) Caps=VideoProcess_YUV2RGB VideoProcess_StretchX VideoProcess_StretchY DeinterlaceTech_BOBVerticalStretch
    Registry: OK
    DDraw Status: Enabled
    D3D Status: Enabled
    AGP Status: Enabled
    DDraw Test Result: Not run
    D3D7 Test Result: Not run
    D3D8 Test Result: Not run
    D3D9 Test Result: Not run


    The thing that puzzles me is it works fine with the old drivers, but not the new ones, thanks ahead of time
     
  2. foozy

    foozy TS Rookie Posts: 139

    Could simply be bad drivers, things like that happen. Why did you need to update your drivers in the first place, was something else not working?

    A temporary solution might simply be rolling back your drivers to the previous version.
     
  3. Airdog1990

    Airdog1990 TS Rookie Topic Starter

    well the thing is I've installed various types of drivers, and I get the same thing... I know how to fix it because I've re-installed the old drivers and it worked fine

    there was no reason to update, I was just told I needed to
     
  4. tweakboy

    tweakboy TS Guru Posts: 467

    The Geforce4 doesnt fully support DX9,

    What you can try is

    Boot into safe mode and run Driver Cleaner Pro, remove nvidia

    Reboot and now install latest official forceware drivers, also might need to install mobo drivers and DX9 ,, gl,
     
Topic Status:
Not open for further replies.

Similar Topics

Add New Comment

You need to be a member to leave a comment. Join thousands of tech enthusiasts and participate.
TechSpot Account You may also...