TechSpot

Virtual Machine reboots with blue screen

By Ries
Feb 2, 2008
Topic Status:
Not open for further replies.
  1. Hello everybody,

    I run a MS Virtual Server 2005 R2 64 bit, on a DELL 1950 with Broadcom network cards. The card has been patched to support Virtual Server, because out the box the connection would drop when starting a VM.

    The machine is now running for about a year, but the virtual machines on this box tend to crash-boot every week or so with a device driver stop error 0x100000d1. The host machine itself is stable. I've attached the minidump.

    Any hints?

    Thanks

    Ries
    Amsterdam Software
  2. mscrx

    mscrx Newcomer, in training Posts: 829

    I am not into windows servers but from the dump it looks like the crash happens when sqlservr.exe loads.
    there is also an error pointing to ntoskrnl.exe saying this:
    FAILURE_BUCKET_ID: 0xD1_CODE_AV_BAD_IP_nt!KiSwapThread+83
    I think you should search microsoft knowledge base for this kind of error but it reads like a problem with ip and/or network adapter even though you have the adapter patched to run with this config.

    maybe someone else here has more experience with windows servers especially in vm and can tell you more.
Topic Status:
Not open for further replies.


Add New Comment

TechSpot Members
Login or sign up for free,
it takes about 30 seconds.
You may also...


Get complete access to the TechSpot community. Join thousands of technology enthusiasts that contribute and share knowledge in our forum. Get a private inbox, upload your own photo gallery and more.