TechSpot

Vista and 98% cpu usage

By Gars
Feb 22, 2007
  1. today my friend with vista ultimate come to me with the problem - 98% cpu usage from svschost

    ive give him a "Howord's to do list" and still no response from him
    bad times for him
     
  2. howard_hopkinso

    howard_hopkinso TS Rookie Posts: 24,177   +19

    Are you sure you`ve got the name of the process correct svschost and not svchost?

    If it is correct, then it`s probably a virus. Please post a HJT log from your friends computer as per these instructions HERE.

    Regards Howard :)
     
  3. kitty500cat

    kitty500cat TS Evangelist Posts: 2,154   +6

    Is it svschost.exe or svchost.exe?

    If it's svschost.exe, as you said, it's malware. But if you mistyped it, and it's the well-known svchost.exe, it could be malware also, or it could be other stuff. Either way, please have him do a HJT log as per these instructions.

    EDIT: never mind, go ahead Howard.

    Regards :)
     
  4. Gars

    Gars TS Booster Topic Starter Posts: 219

    HJT startup log, bad problems

    Hello Howard,
    here is the HJT log and SmitfraudFix log

    unfortunatly, i dont have be able to get in safe mode

    can you tell me please if there is something wrong with this machine

    TY for your time.

    Regards

    ----PS---
    i get done with SS&D, AVG and CCleaner
    im in hury coz its mate machine and he live far far away :(
     
  5. howard_hopkinso

    howard_hopkinso TS Rookie Posts: 24,177   +19

    Threads merged.

    I need to see HJT and AVG Antispyware logs as per the instructions in this thread HERE.

    Regards Howard :)

    This thread is for the use of Gars only. Please don`t post your own virus/spyware problems in this thread. Instead, open a new thread in our security and the web forum.
     
  6. Gars

    Gars TS Booster Topic Starter Posts: 219

    Hello,
    Just need to say that the Vista case is diferent..

    OK, so we need the proper actions in this case:

    3 object from agv
     
  7. howard_hopkinso

    howard_hopkinso TS Rookie Posts: 24,177   +19

    Sorry, I had forgotten it was Vista and AVG Antispyware doesn`t work with it.

    Your HJT log is clean.

    Regards Howard :)

    This thread is for the use of Gars only. Please don`t post your own virus/spyware problems in this thread. Instead, open a new thread in our security and the web forum.
     
  8. Gars

    Gars TS Booster Topic Starter Posts: 219

    ok, ill keep investigate cos there is so many suspicion threads
    ''
    ...

    wathever...

    Howard, dont give up - you r the main staition
    plz
     
Topic Status:
Not open for further replies.

Similar Topics

Add New Comment

You need to be a member to leave a comment. Join thousands of tech enthusiasts and participate.
TechSpot Account You may also...