TechSpot

Webcam not working

By Cica
Sep 2, 2007
  1. Hi Everyone. This is my first time posting here... I hope someone can help...

    I have an Alais Esnap webcam. I also have Windows vista home premium.

    Ok... I plugged in the webcam and it said to insert cd... done... Driver installed. ok... done... But when I try to turn on the webcam in yahoo messenger, all we get is a black window. It says all my drivers are up to date... but it won't work for any program... not even paint shop pro 7. Firewall let's programs thru that I allow... so that can't be it...

    Question... What's up with that??? If anyone can help, I would sooooo appreciate it!

    Thanks
     
  2. tipstir

    tipstir TS Ambassador Posts: 4,693   +86

    Go to the cam site and see if your cam supports Vista..
    If it does continue on.... part 2..if not then unplug your cam and get one that does support vista...

    part 2
    Remove the drivers.. unplug the cam
    Reboot the PC
    Install the drivers
    plugin the cam

    If it still doesn't work?
     
  3. Cica

    Cica TS Rookie Topic Starter

    Thank you for replying. I will try your suggestion and let you know how it turns out.
     
Topic Status:
Not open for further replies.


Add New Comment

TechSpot Members
Login or sign up for free,
it takes about 30 seconds.
You may also...


Get complete access to the TechSpot community. Join thousands of technology enthusiasts that contribute and share knowledge in our forum. Get a private inbox, upload your own photo gallery and more.