TechSpot

Which Part...?

By MEMENT0
Dec 2, 2005
  1. Which Part...?

    My computer frozed one day (when I run too much stuff, and it rarely frozed), Ctrl+Alt+Del do not nothing, press the Reset button(like I always do)

    Monitor screen are black(no signal)

    no beep, all fan are running, the HD LED in front case are constantly on(try booting a dozen time, HD LED in front of case are constantly on, not partially-only during as when everything was working)

    taking everything else out and try to boot
    except CPU+Vid+RAM and still nothing

    I don't have any spare part to test with, this is not the 1st time it frozed, only the 1st time that nothing happen
    oh and everything is working fine before this

    Spec:
    Gigabyte GA-8INXP
    P4 2.66Ghz (not sure what core , Northwood?)
    ATI 9600xt
    2x512pc2700
    1xWD 250G
    1xMaxtor250G
    2xDVDWriter
    1xSBAudigy
    1xThermaltake 480W

    and a couple usb/firewire pci adapter

    Maybe something burnout ? have a total of 8x80m fan in thermaltake case (not counting PSU 2xfan)

    I'm really really not into buy 1 of each replacement part as I can't afford it, looking for get it running again at $100 or less

    I truly appreciate any help/tips from anybody on here

    Thanks
     
  2. DonNagual

    DonNagual TechSpot Ambassador Posts: 3,566

    Take out your ram and use an eraser to clean the contact points, and reinsert it. Try with just ONE stick of ram in.

    Also recheck your PSU connections to the motherboard.
     
Topic Status:
Not open for further replies.


Add New Comment

TechSpot Members
Login or sign up for free,
it takes about 30 seconds.
You may also...


Get complete access to the TechSpot community. Join thousands of technology enthusiasts that contribute and share knowledge in our forum. Get a private inbox, upload your own photo gallery and more.