TechSpot

Wierd Errors

By joker
Jun 18, 2006
  1. i started getting this error, when i start MyIE, IE, MSN Messenger.
    It says that there Error Occured and application had to be shut down. Here is a quote from the message:
     
  2. Peddant

    Peddant TS Rookie Posts: 1,644

    Have you scanned for spyware recently ? Problems with internet applications
    are often spyware related.

    I suggest you go HERE and follow the instructions exactly.Then post an HJT log in the Security and the Web forum.

    If you don`t think it is a spyware problem,System Restore maybe an option.
     
  3. joker

    joker TS Rookie Topic Starter Posts: 23

    system restore is disabled
     
  4. joker

    joker TS Rookie Topic Starter Posts: 23

    here what i got from Event Viewer:
     
  5. Vigilante

    Vigilante TechSpot Paladin Posts: 2,120

    Hmm, if it affects multiple programs and wants to blame msvcrt.dll, then you could have a C runtimes problem.

    Try installing these (for XP/2000)

    Windows scripting:
    http://www.microsoft.com/downloads/...43-7E4B-4622-86EB-95A22B832CAA&displaylang=en

    C Runtime Libraries:
    http://www.microsoft.com/downloads/...D6-783B-4968-A841-38A2743307D9&displaylang=en

    VB Runtimes (for good measure):
    http://www.microsoft.com/downloads/...61-7A9C-43E7-9117-F673077FFB3C&displaylang=en


    See if that gets anywhere.

    Next, grab your XP CD if you have one, cause you may need it.
    Click Start->Run->SFC /scannow
    When that is done, restart.

    Good luck
     
  6. joker

    joker TS Rookie Topic Starter Posts: 23

    messenger doesnt crash anymore, i'm testing other programs
    i downloaded msvcrt.dll and then dropped it into windows/system
    i guess there some trojan or something that deletes that file

    All thanks to Event Viewer
     
  7. Vigilante

    Vigilante TechSpot Paladin Posts: 2,120

    Are you saying the file was missing entirely? Ya, that would do it. That library is needed for most programs written in C, I think Visual C and C++ too. But it is a pretty critical file.

    Hope all is working.
     
  8. joker

    joker TS Rookie Topic Starter Posts: 23

    i dont know whats going on, but it s not working anymore
    applications keep crashing,
    i keep replacing the files, but its not working ...
     
  9. Vigilante

    Vigilante TechSpot Paladin Posts: 2,120

    Did you try to install the programs I linked to? These reload most of the MS libraries.
    Did you run SFC /scannow?

    And have you check for viruses and spyware? Run updated scans with adaware and spybot. Run an online scan from www.bitdefender.com or housecall.trendmicro.com.
    And then perhaps attach a Hijackthis log. Refer to the sticky threads in the security forum for how to do all this.

    We'll get to the bottom of it.
     
  10. joker

    joker TS Rookie Topic Starter Posts: 23

    i scanned and installed, didnt work
    but then i stumbled across this thing i tried it our,
    i went to Start-Run: mmc /a eventvwr.msc /auxsource=MYDNS SERVER
    and it worked, even tho i dont really know what like does

    but it doesnt work either, i wonder what i did to make it work
     
  11. Vigilante

    Vigilante TechSpot Paladin Posts: 2,120

    I suggest you post your HJT log for us. See how here: http://www.techspot.com/vb/topic50981.html

    Then, you might try closing as many open programs as you can, then open task manager and close any more you can, the ones running under your user account.

    Once you've shut down everything, do the programs work?

    You can also try going into Safe Mode and see if the programs work. This way we can see if it is a 3rd party program causing havoc.

    I you post your HJT log, do it on a clean bootup. In other words, don't make the log AFTER you've already shut down processes.

    good luck
     
     
  12. howard_hopkinso

    howard_hopkinso TS Rookie Posts: 25,948   +19

    Your system is infected with a variety of nasties.

    Go HERE and follow the instructions exactly.

    Post a fresh HJT log as an attachment into this thread, only after doing the above.

    I have moved this thread to our security and the web forum.

    Regards Howard :)
     
  13. Vigilante

    Vigilante TechSpot Paladin Posts: 2,120

    How do you know he's infected? Did I miss something? Did he post a log or something?

    Anyhow...go on...
     
  14. howard_hopkinso

    howard_hopkinso TS Rookie Posts: 25,948   +19

    Yes Vig, he did post a log. I removed it, as it wasn`t posted as an attachment.

    It was infected with quite a few nasties.

    Regards Howard :)
     
  15. Vigilante

    Vigilante TechSpot Paladin Posts: 2,120

    Ok, thanks.

    Standing by...
     
  16. joker

    joker TS Rookie Topic Starter Posts: 23

    ok, scanned with Spyware doctor, found some disturbing sh*t there
    removed everything, right now everything works fine, hopefully it stays that way
     
  17. howard_hopkinso

    howard_hopkinso TS Rookie Posts: 25,948   +19

    That`s good. However, you should still follow the instructions I gave you, then post a fresh HJT log.

    We can then make sure your system is clean.

    Regards Howard :)
     
Topic Status:
Not open for further replies.


Add New Comment

TechSpot Members
Login or sign up for free,
it takes about 30 seconds.
You may also...


Get complete access to the TechSpot community. Join thousands of technology enthusiasts that contribute and share knowledge in our forum. Get a private inbox, upload your own photo gallery and more.