TechSpot

Wireless Card Help!!!!

By arjankow
Dec 6, 2005
  1. Hey guys im new to this forum and i tried searching it to alleviate redundancies with similar posts but i didnt find a specific enough post to answer my question. if there is one out there however please inform me and id be happy to look into it. anyways i bought an Airlink (AWLH3025) Wireless 802.11 g card and when i plugged it into my pci slot it would not read it. I built the computer myself but the motherboard is a gigabyte ga-7vaxp. Please help!!! Thanks in advance!
     
  2. patio

    patio TS Maniac Posts: 700

    I would try the card in another slot and try that...
    Did you install the drivers ? ?

    patio. :cool:
     
  3. arjankow

    arjankow TS Rookie Topic Starter

    i have tried the card in all 5 slots and the computer will not recognize it. I have installed the drivers and it still will not show up in the hardware manager nor will the software for the wireless card work.
     
  4. patio

    patio TS Maniac Posts: 700

    Hate to say but it sounds like it's dead out of the box...is there another PC there you can verify this with ? ?

    patio. :cool:
     
  5. arjankow

    arjankow TS Rookie Topic Starter

    Actually i do have a newer pc ill try. We'll see what happens...I'll update ya as soon as i know
     
  6. macklessdaddy

    macklessdaddy TS Rookie Posts: 69

    ive dealt with airlink(frys),they are all garbage ,went through 3 before i gave up and bought something else ,their customer support is also horrible
     
  7. arjankow

    arjankow TS Rookie Topic Starter

    ok here's the deal...the card doesnt work in my brand new dell desktop either so the card is definately not right....however it does get power which i find strange....but still wont show up as a new hardware device...
     
  8. Otmakus

    Otmakus TS Rookie Posts: 85

    having a card powered up doesn't warrant it works, since there can be lots of things to go wrong beside the power. My suggestion is to claim the warranty, and keep in mind to buy from another brand next time.
     
  9. arjankow

    arjankow TS Rookie Topic Starter

    Yeah your right....I shouldnt have bought that card of ebay...in the meantime i went to best buy and bought a reputable card by netgear. Howerver its about 50' away from the router but it gets a low to very low to no signal constantly. Any ideas how to increase the signal?
     
  10. macklessdaddy

    macklessdaddy TS Rookie Posts: 69

    try changing the routers channel
     
  11. bEDwEtTeR

    bEDwEtTeR TS Rookie Posts: 17

    Do you have on-board lan?
    if so try disabling it.
     
     
Topic Status:
Not open for further replies.


Add New Comment

TechSpot Members
Login or sign up for free,
it takes about 30 seconds.
You may also...


Get complete access to the TechSpot community. Join thousands of technology enthusiasts that contribute and share knowledge in our forum. Get a private inbox, upload your own photo gallery and more.