TechSpot

Wms idle?

By Buddha50
Aug 27, 2008
  1. ok so it is me once again. and yes i am having a problem. Ok so when i go to shutdown, I get this ending program message saying Ending Program: WMS IDLE. it is the message on shutdown that usually says, to end this program immediately click ok. I did happen to come up a forum with this topic that mentioned something about nero causing the problem.
    Oh yeah My machine:

    Dell Latitude 620
    Intel Centrino
    1.0GB ram
    1.0Mhz
    WinXp
    Intel 945gm chipset

    Yeah I know it is a Dell, But never failed me yet.
     
  2. JesseM

    JesseM TS Enthusiast Posts: 219

    Do you have Nero installed on your system? If so, try this:

    Open Nero Scout by clicking Start > Programs > Nero > Tools > Nero Scout

    On the window at the top left, uncheck "Enable Nero Scout". Close Nero Scout and restart your system. Try shutting down again after your system starts back up.

    If this solution didn't work, try this:

    Open MSConfig by clicking Start > Run... and then type "msconfig". Press enter.

    Click the Startup tab, and then look for a startup item called NMBgMonitor. If you find this item, uncheck it and then click Apply > OK and restart your machine.

    Try shutting down again after your system starts back up.

    Good luck and hope it helps!
     
  3. Buddha50

    Buddha50 TS Rookie Topic Starter Posts: 22

    Hey man thanks for the reply. You are the man that was exactly it. problem solved. I appreciate your help so much. Have a good one
     
  4. JesseM

    JesseM TS Enthusiast Posts: 219

    Glad to hear you got it working! Always happy to help :)
     
Topic Status:
Not open for further replies.

Similar Topics

Add New Comment

You need to be a member to leave a comment. Join thousands of tech enthusiasts and participate.
TechSpot Account You may also...