TechSpot

Won't Recognise Maker Of GF4

By Kinesis
Apr 3, 2003
  1. I've looked all over the card and everywhere but i can't find the maker (i don't currntly have the maker's name but it's on its way just i'm impatient) i've downloaded the GeForce 4 drivers from nvidida and they installed okay, they are not corrupted or anything but i'm still having problems and the only thing i can put it down to is the maker

    so in brief
    Anyone know a program to help me find a maker

    Oh yeah cos i'm in the Uk there's no Fcc number :(
     
  2. prime2515102

    prime2515102 TS Rookie

    Download WCPUID and go to the View menu and click Device List. Under "Device Type" look for VGA Compatible (or something simmilar) and then look at the Vendor ID collum. When you get that, go to this page and look for the number (ignore the h at the end of the number).

    Hope that helps

    Prime
     
  3. Kinesis

    Kinesis TS Rookie Topic Starter

    Thanks, i got WCPID when i went to the device list i got this (see sttached pic) and when i looked it up it's just from Nvidia with the info
    Device ID:0x0171
    Chip Number: NV17.2
    Description: GeForce4 MX 440
    So is it not something wrong with the vendor? might it be the drivers? i've downloaded and re-installed many times

    or could it be my screen
    :confused:
     
  4. Kinesis

    Kinesis TS Rookie Topic Starter

    sorry forgot to attach:rolleyes:
     

    Attached Files:

  5. Tarkus

    Tarkus TechSpot Ambassador Posts: 621

    The Device ID just tells you what type of card it is, not the vendor name. Use Sisoft Sandra to get the name of the maker.

    Pick the PCI,AGP,Cardbus Information tool, and under the Adapter dropdown select AGP and the vendor should appear in the Device window.
     
  6. Kinesis

    Kinesis TS Rookie Topic Starter

    i can't find the vendor name in that, sorry
     
  7. Tarkus

    Tarkus TechSpot Ambassador Posts: 621

    Are you using the latest Sandra (2003.3.9.44)? here's the first part of my Sandra report...

    Device Information
    Device Type : VGA Video Adapter
    Device ID : bus 2, device 0, function 0
    Windows Device Name : NVIDIA GeForce3
    OEM Device Name : Nvidia Corp GeForce3 [NV20]
    OEM Hardware ID : FUN_0, VEN_10DE, DEV_0200, REV_A3
    Device Name : Visiontek GeForce3 [NV20]
    Product ID : VEN_1545, DEV_001B
    Revision : K / 4 (163)


    yours seems to be missing the Device ID.
     
  8. Supra

    Supra TS Enthusiast Posts: 190

    Your definately missing the Device Name line. Heres what mine looks like:

    Device Information
    Device Type : VGA Display Adapter
    Device ID : bus 1, device 0, function 0
    OEM Device Name : Nvidia Corp GeForce4 Ti 4200 [NV25.4]
    OEM Hardware ID : FUN_0, VEN_10DE, DEV_0253, REV_A3
    Product Device Name : Micro-Star International Co Ltd (MSI)
    Product Hardware ID : VEN_1462, DEV_8700
    Revision / Stepping : K / 4 (163)
     
  9. Kinesis

    Kinesis TS Rookie Topic Starter

    Thanks for the help

    Another problem now, DirectX won't install when I tell it too, it's says it has but when i look in the folders it hasn't and when i check dxdiag that doesn't report any problems, says i'm running version 7.0 and shows me the files, I'm using Xp and have multiple accounts, anyway if installing it manually?
     
Topic Status:
Not open for further replies.

Similar Topics

Add New Comment

You need to be a member to leave a comment. Join thousands of tech enthusiasts and participate.
TechSpot Account You may also...