TechSpot

X1800GTO causing failure to restart PC

By Blekk
Jul 4, 2006
  1. Hi,

    My X1800GTO arrived yesterday and since I put it in, evertime I restart the PC I get one long beep and three short beeps, and because it is an American Megatrends BIOS this means that some recently installed memory is faulty and could be seated incorrectly.

    So before I was going to take the side off and make sure it was in properly I went to get some food and when I came back I could start it up just fine with out any error codes and everything worked.

    But, everytime I restart it now I get the error code and have to wait around 15 minutes until I can turn it back on. So, is this not a physical issue? Because I didn't have to touch any of the components.

    Any ideas?

    Thanks,

    Any reply is appreciated.
     
  2. eazy_duz_em

    eazy_duz_em TS Rookie Posts: 170

    just try reaseating the memoryes you probably hit them or touched them when you installed the vid card.
     
  3. Blekk

    Blekk TS Rookie Topic Starter Posts: 81

    Thanks mate,

    I will try that tomorrow, but I just got to go for now.
     
  4. Tedster

    Tedster Techspot old timer..... Posts: 10,074   +13

  5. Blekk

    Blekk TS Rookie Topic Starter Posts: 81

    Thanks Tedster, looks good, I'll read through that later when I have some time. :haha:
     
Topic Status:
Not open for further replies.


Add New Comment

TechSpot Members
Login or sign up for free,
it takes about 30 seconds.
You may also...


Get complete access to the TechSpot community. Join thousands of technology enthusiasts that contribute and share knowledge in our forum. Get a private inbox, upload your own photo gallery and more.