TechSpot

XP won't boot, last known good config won't start either

By O negative
Apr 24, 2012
Post New Reply
  1. Dell Latitude with factory installed XP

    Last known good configuration does not load.
    Safe mode does not load.
    safe mode with command prompt does not load.

    Preboot hardware diagnostics result: all good.

    When safe mode is attempted mup.sys is the last driver to load.

    Files (including hidden) that were modified on or after the last good day:
    windows\system32\catroot2\edb.log
    windows\system32\catroot2\edb.chk
    windows\temp\WGAErrLog.txt
    windows\prefetch\MOTOHELPERAGENT.EXE-05EF0AE8.pf
    windows\prefetch\WSCNTFY.EXE-1B24F5EB.pf
    windows\prefetch\IEXPLORE.EXE-27122324.pf
    windows\prefetch\GOOGLEUPDATE.EXE-1E123D86.pf
    windows\prefetch\RUNDLL32.EXE-2A94BB85.pf
    windows\prefetch\Layout.ini
    windows\prefetch\LOGON.SCR-151EFAEA.pf
    windows\prefetch\RUNDLL32.EXE-1857459C.pf
    windows\prefetch\RUNDLL32.EXE-483E13BB.pf
    windows\prefetch\ACRORD32.EXE-19C3D96E.pf
    windows\prefetch\NOTEPAD.EXE-336351A9.pf
    windows\prefetch\WMIADAP.EXE-2DF425B2.pf
    windows\prefetch\WUAUCLT.EXE-399A8E72.pf
    windows\prefetch\NTOSBOOT-B00DFAAD.pf
    windows\prefetch\X1EXEC.EXE-2837F4A3.pf
    windows\prefetch\EXEC.EXE-018D1742.pf
    windows\prefetch\MOTOHELPERUPDATE.EXE-012DB565.pf
    windows\prefetch\WMIPRVSE.EXE-28F301A9.pf
    windows\prefetch\RUNDLL32.EXE-384A4F69.pf
    windows\prefetch\RUNDLL32.EXE-188DF14E.pf
    windows\prefetch\VLC.EXE-22DF01AA.pf
    windows\prefetch\RUNDLL32.EXE-451FC2C0.pf
    windows\prefetch\DFRGNTFS.EXE-269967DF.pf
    windows\prefetch\DEFRAG.EXE-273F131E.pf
    windows\prefetch\GOOGLECRASHHANDLER.EXE-2AD830DE.pf
    windows\bootstat.dat
    windows\WindowsUpdate.log
    windows\SchedLgU.Txt
    windows\setupapi.log
    windows\0.log
    windows\ModemLog_Conexant HDA D110 MDC V.92 MODEM.txt

    The above data was collected using a live linux CD. DOS prompt is unavailable so I cannot run CHKDSK.

    The last time I used it (yesterday) I was online wirelessly using AC power. I have my update options set to manual and I don't recall OK'ing any. (I didn't see any install mentioned during shutdown either). I was going to download a KDE linux image from mission mirror, but it was going too slow. I couldn't use torrent so I tried to download VUZE. It looked like I was going to get a lot of garbage so I quit without downloading anything (my intention anyway).

    Are there known viruses associated with VUZE? Does VUZE have a bug that can corrupt system files? I can't see any evidence of VUZE files, but I don't have file search capability right now so its hard to check everywhere.

    The hard drive seems alright as I was able to copy my most important files to a USB stick.
    The last known good configuration is probably still intact, but I can't even run regedit to look at it.
     
  2. Tmagic650

    Tmagic650 TS Ambassador Posts: 17,244   +234

    Sounds like you'll have to try formatting and then re-installing XP. If the install fails you may have more clues of what is really wrong
     

Similar Topics

Add New Comment

You need to be a member to leave a comment. Join thousands of tech enthusiasts and participate.
TechSpot Account You may also...