TechSpot

Athlon Overclocking on 182 MHz+ FrontSideBus

By lokem
Mar 24, 2002
  1. Hope this interests some here:

    BTW, the article is in German and the blurp is translated by Google.

    Original article:
    http://www.3dcenter.org/artikel/2002/03-19_a.php

    Google translated:
    http://translate.google.com/transla...php&langpair=de|en&hl=en&prev=/language_tools

    Source:
    http://www.accelenation.com/

    I've just skimmed through the article and it tells you the "safe" FSBs vs PCI and AGP speeds; I think.

    Hope I didn't get that wrong as I'm on flu medication.. {g}
     
  2. Vehementi

    Vehementi TechSpot Paladin Posts: 3,199

    I heard in Anandtech's review that they got the FSB up to 193 MHz. Is this true?

    In that link, scroll down to where it displays the XP333, and look over to where it says "Maximum FSB w/ Max DIMMs" and check that. It says 193.
     
  3. lokem

    lokem TS Rookie Topic Starter Posts: 773

    Actually there's a thread in AMDMB's forum where someone took the EPOX 8KHA+ to 210. Hope you don't mind but I'm just gonna post the link here:

    http://www.amdmb.com/vb/showthread.php?threadid=83654

    It's actually a thread talking about 8KHA+ 2/5 & 2/6 AGP AND 1/5 & 1/6 PCI Divider.
     
  4. harpy82

    harpy82 TS Rookie Posts: 16

    yes.. i read that too... but not every one can do it..... that's for sure...

    my 8K7A can be brought up to 182 with 3.0 Vddr.......
     
  5. lokem

    lokem TS Rookie Topic Starter Posts: 773

    Agreed. Wow! You lucky fella! I have a 8KHA+ myself and I haven't tried OC-ing this baby yet. Not sure how well the mobo will take it {g}
     
  6. harpy82

    harpy82 TS Rookie Posts: 16

    one thing is... 8KHA+ is very good at OCing.... but out of the 5 8KHA+ systems i had assembled for my friends...... 3 of them hav jerky performances..... tend to lag a while during windows and application start up............
     
  7. lokem

    lokem TS Rookie Topic Starter Posts: 773

    I don't seem to be experiencing any lag during Windows or app startup. How long is that lag that you've experienced?
     
  8. harpy82

    harpy82 TS Rookie Posts: 16

    not mine though.. hehe

    in the winXP startup screen.... where the blue bar moves.... the bar stops for a while.... say... less than 10 seconds... then continue... this happens even with a fresh install of XP... i can't figure wat the problem is.. so i jus leave it alone.... 3 of them hav the same problem.. so i guess is the MB
     
  9. lokem

    lokem TS Rookie Topic Starter Posts: 773

    OIC. Don't have that problem here as well :D Are those 3 mobos equipped with the N+ bios?
     
  10. harpy82

    harpy82 TS Rookie Posts: 16

    yes.... hav alredi tried most of the BIOS..... :)
    anyway.... thank for the help !!
     
  11. lokem

    lokem TS Rookie Topic Starter Posts: 773

    THat's strange... Ah well... Wasn't of much help actually :D
     
     
Topic Status:
Not open for further replies.


Add New Comment

TechSpot Members
Login or sign up for free,
it takes about 30 seconds.
You may also...


Get complete access to the TechSpot community. Join thousands of technology enthusiasts that contribute and share knowledge in our forum. Get a private inbox, upload your own photo gallery and more.