TechSpot

Black screen instead of login screen in XP AND Vista

By arex1337
Jun 28, 2008
  1. I've got a fresh install of Vista x64, and when I install the Geforce drivers I'm not able to boot Windows normally. The green loading bar runs fine, but when it's over I don't get to see the login screen - it's just black. I have to enter into safe mode (which works) and uninstall the graphics driver.

    The exact same thing is true for Windows XP 64-bit. But on WinXP the driver installation program caused huge lag also: http://forums.nvidia.com/index.php?showtopic=71101

    Help?

    Graphics: XFX 8800 GTX
    Mainboard: Asus Striker II Extreme

    EDIT: Bootlog attached.
     
  2. arex1337

    arex1337 TS Rookie Topic Starter Posts: 22

    I ran chkdsk and tried an older Nvidia driver, with no success... :(
     
  3. kimsland

    kimsland Ex-TechSpotter Posts: 14,524

    Install the driver which came with the CD (for your card) or just install the latest again

    Boot to Safe mode, (admin privlidged of course) and then go to your Display Advanced Properties
    Change the Monitor refresh rate down to 60Hertz
    Ok and restart

    Still the same?

    Go back to Safe Mode
    Start-->Run-->dxdiag
    Go to Display Tab
    Disable all 3 Accelerators
    Restart in Normal Mode

    Working now?
    If that fixed it, you might need to do all your Drivers and Security Updates from MS
    Then try Enabling one at a time
     
Topic Status:
Not open for further replies.

Similar Topics

Add New Comment

You need to be a member to leave a comment. Join thousands of tech enthusiasts and participate.
TechSpot Account You may also...