TechSpot

BSOD while gaming

By LukasBer
Nov 20, 2015
Post New Reply
  1. My computer is crashing for a while now, but it only happens while gaming (it's same for all games). What's weird is that after the crash and restart, I can game for hours without crashing. Currently I'm on win10, but same was happening on win7.
    Specs (this is a bit old PC):
    Intel Core i5 2400
    Gigabyte motherboard model PA65-UB3-B3
    4 gigabytes of dual DDR3 (I don't know the company)
    Nvidia GeForce GTS 450

    PS I'm pretty bad at computers and forums
    Thanks in advance
     
  2. Tmagic650

    Tmagic650 TS Ambassador Posts: 17,244   +234

    Go to C:\windows\minidump and select all the .dmp files. Right-click sending these files to a compressed(zipped)folder. Upload this folder as a file to your post
     
    LukasBer likes this.
  3. LukasBer

    LukasBer TS Rookie Topic Starter Posts: 17

    Ok, but I will only be able to do this 4 later from now (sorry for any mistakes)
     
  4. Tmagic650

    Tmagic650 TS Ambassador Posts: 17,244   +234

    Don't worry about any mistakes, we are very happy you came here for help. Just take your time...
     
    LukasBer likes this.
  5. LukasBer

    LukasBer TS Rookie Topic Starter Posts: 17

    Here you go
     

    Attached Files:

  6. Tmagic650

    Tmagic650 TS Ambassador Posts: 17,244   +234

    I see that you are using AVG antivirus. Please remove it and use Windows Defender. See if the computer runs better after doing this. To activate Windows Defender, go to Settings, Update & Security, Windows Defender
     
    LukasBer likes this.
  7. LukasBer

    LukasBer TS Rookie Topic Starter Posts: 17

    Ok, I'll do it. Can you recommend any free antivirus?
     
  8. Tmagic650

    Tmagic650 TS Ambassador Posts: 17,244   +234

    Just did Windows Defender just select use and scan now
     
  9. LukasBer

    LukasBer TS Rookie Topic Starter Posts: 17

    Ok I'll answer you tomorrow
     
  10. LukasBer

    LukasBer TS Rookie Topic Starter Posts: 17

    Ummm I don't have AVG :D I'm using avira
     
  11. LukasBer

    LukasBer TS Rookie Topic Starter Posts: 17

    I ran a quick scan on avira and turned on windows defender. Is disabling avira enough or do I need to delete it completly?
     
  12. LukasBer

    LukasBer TS Rookie Topic Starter Posts: 17

    Sorry for fourth reply in a row. I've deleted avira and enabled windows defender.
     
  13. LukasBer

    LukasBer TS Rookie Topic Starter Posts: 17

    While the computer was running better, it didn't help
     

    Attached Files:

    • new.zip
      File size:
      38.3 KB
      Views:
      1
  14. Tmagic650

    Tmagic650 TS Ambassador Posts: 17,244   +234

    Try running scannow. A picture is worth a 1000 words:)
     
    LukasBer likes this.
  15. LukasBer

    LukasBer TS Rookie Topic Starter Posts: 17

    Nothing...
     

    Attached Files:

  16. Tmagic650

    Tmagic650 TS Ambassador Posts: 17,244   +234

    Okay good... Are there any yellow (!) in the device manager?
     
    LukasBer likes this.
  17. LukasBer

    LukasBer TS Rookie Topic Starter Posts: 17

    I AM runnIng windows 10, It didnt solve the problem:(
     
  18. Tmagic650

    Tmagic650 TS Ambassador Posts: 17,244   +234

    Are there any?
     
    LukasBer likes this.
  19. LukasBer

    LukasBer TS Rookie Topic Starter Posts: 17

    Doesn't look like it (3x "USB Root Hub" didn't fit)
     

    Attached Files:

  20. 3volv3d

    3volv3d TS Booster Posts: 134   +51

    Have you checked your motherboard website for up to date drivers or bios, Nvidia drivers for your gfx card ? Have you got a usb so you can run memtest x86 and check if your memory is working fine ? A hdd surface test scan to see if that has not corrupted ?
     
    LukasBer likes this.
  21. LukasBer

    LukasBer TS Rookie Topic Starter Posts: 17

    Ok, I have a lot of things to update. Thanks :)
     
  22. LukasBer

    LukasBer TS Rookie Topic Starter Posts: 17

    Well this is weird, what does DISK exactly mean?
     

    Attached Files:

  23. LukasBer

    LukasBer TS Rookie Topic Starter Posts: 17

    I think my hard drive is WDC WD10EALX-009BA0 ATA Bus
     
  24. Tmagic650

    Tmagic650 TS Ambassador Posts: 17,244   +234

    Looks like there is an issue with the Western Digital hard drive. It may be time to replace it
     
    LukasBer likes this.
  25. LukasBer

    LukasBer TS Rookie Topic Starter Posts: 17

    Ok, I'll do everything listed above and if that doesn't help I'll buy a new hard drive. I think this post is closed:D Thank you very much :)
     

Similar Topics

Add New Comment

You need to be a member to leave a comment. Join thousands of tech enthusiasts and participate.
TechSpot Account You may also...