TechSpot

comp wont boot

By taylub
Dec 9, 2006
  1. When i try to turn it on the mobo beeps and im looking at black screen but the fan and lights are on, harddrive is still spinning.

    please help i really need to get this comp working.

    P.S.- i have tryed to replace the ram ( no luck)

    ok i found out that is a Display adapter problem ( the mobo beeps 1 long and 2 short)

    how do i fix this>?
     
  2. Ididmyc600

    Ididmyc600 TechSpot Chancellor Posts: 1,415

    Hi

    if you know its a Display adaptor issue then either your graphics card is faulty or the AGP/PCI slot or BUS is faulty, if the slot is faulty then you will have to replace the board.

    Regards
     
  3. DonNagual

    DonNagual TechSpot Ambassador Posts: 2,404

    Please post your system specs. Is this a new system you are building, or is it a system that has been working for some time now, and suddenly stopped? Details please.
     
  4. taylub

    taylub TS Enthusiast Topic Starter Posts: 127

    sorry i couldnt post this sooner but I found out that the card that powers the LCD screen is defective in my comp as well as everone elses that bought one. Gateway will no fix or recall anyone the thousands that were defective. Mine also has a problem with the graphics which is actually built into the chipset ( this is not a gaming comp)

    I cant really give you details specs but what i can remember is

    Gateway profile 4.0
    256mb ram
    80 gb hdd
    intel 2.6 Ghz (solo)
    dont know the mobo
     
Topic Status:
Not open for further replies.

Similar Topics

Add New Comment

You need to be a member to leave a comment. Join thousands of tech enthusiasts and participate.
TechSpot Account You may also...