Emachines not recognizing AGP Video

By buzz57
Mar 8, 2006
  1. I have an e-machines T3104 with onboard video. Bought an nVidia FX5200 AGP card with 256M memory. I cant get it to work. E-machines said to install the driver first: no go - it said no hardware compatible with the driver. I popped in the card and tried to reboot -- nothing. Monitor just black. So doesnt matter which I try to install first, Im screwed. Seems E-machines have something of a reputation regarding this issue.

  2. DonNagual

    DonNagual TechSpot Ambassador Posts: 2,404

    Try this:

    -Take out the new card and then boot into safe mode
    -In your device manager, find the onboard graphics and delete the drivers for it.
    -Shut off computer, and install 5200. Plug the monitor cable into the 5200.
    -Boot up into your bios and look for the settings to change from onboard to AGP. All bios are different so I can't tell you exactly what to look for, but something like "init boot display" is common.
    -Save changes and boot into windows. You system should recognize new hardware and ask you for the drivers. Install the drivers for the 5200.
  3. Gawrhee

    Gawrhee TS Rookie

    I hate Emachines i have owned 2 and both i bought brand new and what a supprise both where junk lol its the mac of ibms
Topic Status:
Not open for further replies.

Similar Topics

Add New Comment

You need to be a member to leave a comment. Join thousands of tech enthusiasts and participate.
TechSpot Account You may also...