TechSpot

Hand built computer, new asrock fullhd 1333 motherboard problems

By xjoesullix
Dec 25, 2007
  1. i installed a brand new asrock 1333 full hd board this morning into the case, it booted up okay and then when vista got onto the loading screen it cut out.
    i then read that i need to reinstall vista.
    the problem is, i am using vista business upgrade from xp.
    i then put the vista disc in and tried loading up from that but again it got stuck at the same loading screen.
    i am using onboard graphics here for the moment.
    in bios i selected share 512mb's of ram for the graphics.
    then it loaded up and i got a bsod, didnt give me any codes unfortunately.
    i then changed the shared memory to 256 and then i loaded up and it froze on the loading screen again.

    will i have to do a full reinstall of xp and then upgrade to vista to sort this out?
    Many Thanks
    Joe
     
  2. Route44

    Route44 TechSpot Ambassador Posts: 11,966   +69

    Joe, I was thinking the same thing: Install XP first and then Vista.

    Do you have a video card? I was wondering what would happen if you diasbled the onboard video and went with a video card.
     
  3. xjoesullix

    xjoesullix TS Rookie Topic Starter Posts: 50

    unfortunatley i dont have a pcie card handy :(
    im moving up from agp cards you see.
    its hard to get a good one for a low price
    ebay i guess
     
Topic Status:
Not open for further replies.

Similar Topics

Add New Comment

You need to be a member to leave a comment. Join thousands of tech enthusiasts and participate.
TechSpot Account You may also...